THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Sunday, October 07, 2012

Colour: Aku benci warna kuning!


 
Assalamualaikum.

Go ahead and make my day.

Apa warna kesukaan korang? Merah, ungu, biru, coklat, merah jambu? To me, aku suka semua warna except yellow (kuning). Oh, puhleeasee… I can tell…it is very horrible and ugly. Even ia adalah warna asas dalam lukisan aku (biru, merah dan kuning). Kenapa? Aku pun tak tahu, unconscious mind may be. Maaf para peminat cik kuning.

Warna memberikan kita semangat! Am I right? Ini betul bagi yang sedar akan persekitaran sekeliling korang. Let’s say, just imagine kalau hidup hitam putih macam zaman cerita seniman P. Ramlee- speechless, alahai. Memang seronok dengan segala humor tapi tidakkah ianya looks pale. Mungkin jika di upgrade dengan warna plus 4D some more, meletup!. Boleh syorkan kat KRU production nih.

Actually masa belajar kat kolej, ada kawan panggil aku ‘kuning’. Because she told me, when in lecturer hall (air cond some more), ours skin looks pale but me-kuning! –Scream- is my liver got a problem? Luckily, my blood still red color.

Hah, buat para kaum Adam-if nak proposed, please don’t wear yellow color cloths please. Aku hanya boleh menggeleng kepala sebanyak tiga kali jika itu berlaku. Even six stars exclusive restaurant plus pick me with new Ferrari car. One blink, kamu akan aku reject stat. At that time, don’t tell me why and I mean it.

So jaga-jaga, ada orang perhati. Hahahha…