THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label baby. Show all posts
Showing posts with label baby. Show all posts

Friday, March 02, 2012

Da lamer sungguh tak buka blog...

Memang da lamer tak berkesempatan nak menaip di sini. Bukan takder yang menarik untuk dikongsi. Cuma tak berkesempatan untuk menjengah seminit dua ke alam internetan ini.(canggih tol ayat).

So, tahun pun da baru-2012. Huhhuuh.. Ceruk maner la aku tercampak sampai da bulan March baru nak wish Happy New Year!. Hang dok kat planet pluto ka??? Kawan sama itu anak alien dan telah dikuasai mindanya oleh mereka.

Yang penting- Happy!.

Cik ziqa pun da gi sekolah taska. Pipi pun da tembam, perut da buncit. Makan penuh sopan dan santunnya tapi banyak. Heee...


Tembam ya amat. Baju pun nampak penuh. Cik ziqa..cik ziqa...

Tapi cik ziqa tak boleh berjumpa sama Cik aceki-cakaran demi cakaran tentunya akan terjadi!.
Bila la diorang nak berdamai nih...
So, tok limited edition yang terbaru-cik ziqa dan cik aceki di temukan dalam suasana aman romantik lagi bahagia.

Check it out:




Diorang ini memang anak-anak yang teramat la comel cam baby doll. Huhhuhhuuhu...
*Jeles I!




Friday, November 18, 2011

Mostly Figures: Baby, Kamu Sangat Comel


Assalamualaikum.....

Sesungguhnya-tiada siapa dapat menolak serta menafikan kecomelan, kekuitan si cilik nih (cik Nurul Haziqah Hayazid). Oleh itu, sebagai bukti bahawa cik ziqa ni memang superb model international, maka 'try' tengok gambar-gambar di bawah ini (nak tunjuk real tak boleh kan). 

Korang akan rasa terpaku dengan keindahan Allah yang maha sempurna (mudah-mudahan). 
Tunggu apa lagi----






--------------------------------------------beshnyer!!---------------------------------------

Daripada tembam dan kurus---kecik ke besor. Dia tetap comeh dan makin manja kat atok (nek motor) dan nenek dia (gi pasar pepagi). Huh, jeles I!. 




Tak kira gi jalan Mall, gi bengkel kereta--dia tetap boleh tersenyum manis dan menampakkan batang giginya yang tak seberaper tuh. Tergoda I!

*Semoga cik ziqa tatap tersenyum dan comel selalu.. Sweet time with you, babe!

Sunday, May 15, 2011

Must see saturday: Gambar anak sedaraku bermain.


Ziqa looks so happy kat dalam baldi nie--aku yang letak. Hahahah..

Dan maser cuti ni la, dioanrg telah mengasah bakat tok bermain bola merah.--lets see diaorg men cmner..=)

pegang-pegang manja dulu...

ziqa men ganas.. kesian sama alia.

alia pun telah mendapat tnjuk ajar daripada jrulatihnyer, my mum..ahhahaha

sampai mrngkak-rangkak alia men, dahsyat sngguh-sengit-sengit..

alia tengah minum air--haus gaknyer..
.
.
dan
ziqa minum susu- tambah tenaga la tuu..
.
.
.
.
.
dan tak lamer pastu
diorang pun
.
.
.
.
zzzZZZZZzzzzz... penat gaknyer...

alia...

ziqa..

cayang korg berdua---sleep well girls.

Saturday, March 05, 2011

PRIVATE FIGURE: Alia Qistina Muhammad Ibrahim


This is story about the 'lil cutez baby who was born in the world...





Alia Qistina Muhammad Ibrahim

Sunday, February 13, 2011

PUBLIC FIGURE: Nurul Haziqah Hayazid

Hello readers, lets meet my anak buah (pertama). Keterujaan-melampau-lampau. Alhamdulillah...sihat ibu dan anaknya nih.





.
.
.
.
.
.
.

i love you cik ziqa...