THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label photoshoot. Show all posts
Showing posts with label photoshoot. Show all posts

Saturday, March 31, 2012

Kuching, Sarawak: Cik Ziqa Up, Up Away...

Assalamualaikum.

Pada 25, 26, dan 27 Marc 2012- Cik ziqa and her family going holiday at Kuching, Sarawak with the Air Asia flight. Sungguh kejelesan terserlah bagi kitaorang semua yang tak dapat pergi sama atas tuntutan kerja yang berlambak-lambak-lambak menanti (hahah...ayat).

So, memandangkan aku pun tak gi-jadi nak explain more pun tarak boleh la. Ti lain pulak jadinya kan. Maka dengan ini- patik mewakili semua pembendaharaan mempersilakan rakyat jelata melihat some shoot yang berjaya di ambil sepanjang mereka di sana. Lai...lai... :

Gaya ala dapat gores dan menang-sampai terduduk keriangan-

Dinasourus datang Sarawak? Uhuk...

Super cute la kamu Cik ziqa-ngan topi pink-

-Cik Ziqa with her father-

-Cik Ziqa with her mother-

Pemandu pelancong yang sesat jalan. Ahaks!

-balik Johor semula-

..............Finish...........

Wednesday, March 07, 2012

'Lil princess with her red Rabbit

Assalamualaikum.

Hey you, 
A 'lil girl with your rabbit bicycle's. 
Why you must look damn cute and very mengancam habis. 

I hate this, i hate this.
Comeeeellll sangat!
Awat la hang so cute.
Geram, geram.

Meh see how ragam masam manis cik Ziqa, 
Check it out :


Tong cat pon kau sapu sekali.
Ish dia nih.

Friday, March 02, 2012

Da lamer sungguh tak buka blog...

Memang da lamer tak berkesempatan nak menaip di sini. Bukan takder yang menarik untuk dikongsi. Cuma tak berkesempatan untuk menjengah seminit dua ke alam internetan ini.(canggih tol ayat).

So, tahun pun da baru-2012. Huhhuuh.. Ceruk maner la aku tercampak sampai da bulan March baru nak wish Happy New Year!. Hang dok kat planet pluto ka??? Kawan sama itu anak alien dan telah dikuasai mindanya oleh mereka.

Yang penting- Happy!.

Cik ziqa pun da gi sekolah taska. Pipi pun da tembam, perut da buncit. Makan penuh sopan dan santunnya tapi banyak. Heee...


Tembam ya amat. Baju pun nampak penuh. Cik ziqa..cik ziqa...

Tapi cik ziqa tak boleh berjumpa sama Cik aceki-cakaran demi cakaran tentunya akan terjadi!.
Bila la diorang nak berdamai nih...
So, tok limited edition yang terbaru-cik ziqa dan cik aceki di temukan dalam suasana aman romantik lagi bahagia.

Check it out:




Diorang ini memang anak-anak yang teramat la comel cam baby doll. Huhhuhhuuhu...
*Jeles I!




Sunday, December 04, 2011

Photoshoot: Gambar budak paling comel.

Assalamualaikum.

Aku sayang my family.
Sebab itu aku suka ambil gambar mereka.
Aku suka share kat sini.

Sewaktu jalan-jalan shopping di Mall.
Suasana begitu kecoh dengan adanya dua orang makhluk cilik ini. 
Memang tak gheti duduk diam kalau jumpa.
So, terpaksa soh diorang duduk dalam cart nih.

Kalau lepas, sorang ke sana. 
Sorang ke situ.
Aku?
Balik jela rumah.
Pandai-andailah depa nak hidup.
Betul tak?

Hahhahah...






Friday, November 18, 2011

Mostly Figures: Baby, Kamu Sangat Comel


Assalamualaikum.....

Sesungguhnya, aku suka tengok baby.
Baby tuh kan,
Walau hitam, gelap, albino ke apa kan.
Kalau dah baby.
Dia comeh tau tak!

Rasa nak gigit-gigit jer kaki bambam.
Pipi bak pau tuh.

So, nak menolak serta menafikan kecomelan, kekuitan si cilik nih (cik Nurul Haziqah Hayazid). 
Memang tak lah kan.
Oleh itu, sebagai bukti bahawa cik ziqa ni memang superb model international, maka 'try' tengok gambar-gambar di bawah ini.
Geram lah.
Rindu pon ada.






--------------------------------------------beshnyer!!---------------------------------------

Kan?
Daripada lahir bam-bam.
Pastu kecut jap.
Patu bam-bam balik macam tomato.
Pastu tak geti nak kurus dah paunya pipi tuh. 




Tak kira gi jalan Mall.
Bawak gih teman ke bengkel kereta.
Gih taman ker...
Dia tetap akan boleh tersenyum manis dan menampakkan batang giginya yang tak seberaper tuh. 
Tergoda. Tergoda I!

*Semoga cik ziqa tatap tersenyum dan comel selalu.
Sweet time with you, babe!

Saturday, September 03, 2011

Photoflute-my convocation days

20 august 2011
.
.
.
.
Satu hari sebelumnya, aku kena datang ker  kolej kerana hendak megambil baju jubah.
Samapai aja ke kolej-tidak disangka bahawa cik Dayah dan cik Mira pun turut sama datang (jodoh kuat nih). 
Kitaorang pun jalan sama-sama dan bual kejap aja becoz masing-masing nak rushing.

Pas gi kolej, kitaorang sefamily (ayah, mak, cik maya, cik tira dan saya) terus menuju ke Nilai 3. Shopping raya-beli selendang, langsir cantik warna emas dan jalan-jalan sampai penat. 
Walaupun time tu bulan puasa, sabar aja. 

So, selamat bergraduasi ya classmate!


Ini, masa on the way ke Kolej pagi tu--Inspirasi daripada kereta saga FL cik tira yang terbaru. Perasan cantik la orang dalam gambar nih (ahhhahah). 


Suasana masa dalam perjalanan convocation--semua nak inter frame diri sendirik. Layan jek lah. Bila lagi kok boleh jumpa dan chit chat sakan, ye dak..



Dengan tajaan pihak Felda-dari dulu hingga kini, maka tamatlah sudah sesi pembelajaran. Alhamdulillah, semua lulus. Dan jutaan dan terllion juta terima kasih kepada pihak Felda atas bantuan kewangan (rumah, makan, uniform, yuran etc.). Terima kasih!  


.
.
.
.

Tuesday, March 22, 2011

Gunung Ledang: We are here.



*memang superb 'boom; untuk yang suka kan kehijauan alam yang tenang tanpa gangguan. Banyak tempat bebas yang cantik (kalau pandai pilih). 


----------------------------happening--------------------------


Salam kejauhan daripada kitaorang di bumi Ledang. Kalau korang dok tarak tau nak gi maner tok berkelah bersama keluarga tersayang. Apa kata kalau singgah sebentar di sini (gunung Ledang) dan rehat bersama Kit Kat (iklan promosi tanpa bayaran dan rasuah). 


Layan pokok-pokok yang menghijau dan air yang super 'ummphhh' memang best amat! So guys, what you waiting for--makes your own group and go trakking.

Thursday, February 10, 2011

The full stop: Pengalaman di bumi bersejarah, Melaka.

Assalamualaikum..

Helaian pada kali ini akan berkisar mengenai bandar Melaka (cube bukak peta Malaysia bagi ynag tak tahu, ye). All sorts of things in the pass (love, sorrow, and not miss the Bitter).. (I think a lot of joy). What the nonsense are you talk, girl. 

Selain bandar bersejarah, paling best adalah landskapnya yang superb cantik dan menarik. Semua gambar yang diambil sungguh berseri kerananya, dengan tambahan touch magic makin likes superstar!

Walaupun laugage yang dibawa bersanma jhabis jahanam kerana terpelanting sewaktu perjalanan pulang, menaiki bus (bunuh diri yang tragik). Namun, apa aku kesah..

Pengalaman yang paling berharga!

*Imigination safe with me in town melaka. Let's start, girls:






Kerana model import semua lari ikut jejaka Singapore, maka aku secara trang-trang menjadi model tak bertauliah (suka dan rela sebenarnya). Hahahhha... Superb! (masuk bakul dan tarik sendirik ini orang)




Kerana aku dah berumur 18 tahun dan keatas, maka hormone adrenalin yang berlebihan telah membawa aku untuk keluar malam. Maka, antara 'snap picture' yang dapat adalah:


Di lain hari, kitaorang sempat la gi Pantai Tanjung Bidara (masa lawatan ke Ledang, sebenarnya). 


Masyuukkk!!.. Try la gi shoot kat Melaka (pandai-pandai la carik). Google, GPRS ker, asal uummpphhh..













 .
.
.
.
.
.
.

To be continued.....

Sunday, February 14, 2010

MARRIED: Mr. Ibrahim & Mrs. Shazana

Pada 12 Febuary 2010.
Alhamdulillah.
Abang aku telah menyahut seruan akad kepada Kak Zana.
Panggil Na.
Jumpa sekali jer kat Melaka.
Tu pon kebetulan lah.

Pastu aku tak jumpa.
Smapai lah dia tunang.
Pastu sampai la depa ni kahwin.
Nampak tak kemesraan kami?
Mesra kan.
Hahahhahah...

Actually as long as pandai bawak diri.
Family aku nih ok jer.
Kami cool lagi.




13 Febuary 2010
Dekat D palma Hotel.
Orang kampung aku stay.
Depa boleh pulun sambungkan katil dan himpit-himpit tido ramai-ramai.
Sweet sangat lah tuh.
Dan korban satu bilik hotel bagi kosong.

Pastu pagi-pagi dah kuar.
Carik bekfast.
Dah hotel punya bekfast depa tak sentuh.

Kami lah yang pulun.
Hahahhahha...
Nak marah, dah tua dah.
Perangai masing-masing kan...





Happening ala rakyat Gipsi.
Muka masing-masing tetap tak boleh balh.
Ingat comel la sangattt...
Geli bulu ketiak nigh tau tak.

Nenek pon korang ajak gambo sekali.
Jadi sila carik perbezaan atas dan bawah nih.
Hhahahhah...

Monday, December 14, 2009

MARRIED: Mr. Hayazid & Mrs. Mariam


12 December 2009.
Akak aku telah kahwin!
Di akadkan dengan pasangannya, Hayazid.
So, welcome to our family.
Semoga berbahagilah untuk korang dua.

Tak nak cakap banyak.
Sebab banyak picture!