THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person because everything is strange. Life. People. And yeah, I don't know what planet I'm on. 

Anyway, thanks for all your support.

Showing posts with label cik Ziqa. Show all posts
Showing posts with label cik Ziqa. Show all posts

Wednesday, October 04, 2017

Ziqa and her birthday cake

Assalamualaikum.

Happy birthday to you.
Happy birthday to you.
Happy birthday to you.
Happy birthday to Nurul Haziqah.
Happy birthday to you!
I love you so much dear.

Please don't grow up so fast.

Thursday, September 22, 2016

Cik Ziqa dan Apiz versi Kacamata

Aku tak tahu mana diorang belajar pandai welfie bagai nih.
Nice gak diorang capture.
Tapi, nih la budak-budak zaman sekarang, senang noh terikut.
Siap bergaya dengan sunglasses semua.
Si akak nih, if bergambo tak tunjuk gigi... tak sah.
Hobi dia la kot.
Muka si Apiz tu dah boleh train jadik part time job.
Anas mana anas?
Kesian Anas selalu kena tinggal.
Oh my nenas.

Saturday, July 05, 2014

Cik Ziqa and saya!

Assalamualaikum,

Petang puasa nih, tengah-tengah tak ada benda nak buat...tengok enset. Eh-eh... cik Ziqa in da picture folder la. Rindu la pulak kat budak sorang nih. Tengah buat apa la agaknya dia kan. Mungkin makan sama-sama Apiz!

Tapi
(If korang perasan)
apsal muka aku cam-not in mood?-like.


Whatever la kan... 
Asal aku bersama cik Ziqa yang comel dan banyak mulut tuh. Cam bertih jagung dalam microwave! 

She kissed me!

Thursday, April 17, 2014

Cik ziqa and mr apiz!

Aku tak tahu lah apa budak dua ekor nih buat... Mungkin ohlala untuk membuatkan ayah and ibu diorang makin pening an hilarious dengan diorang punya craziness!



Saturday, September 28, 2013

Cik Ziqa di Sabah!


Hello peeps!
Entry kali ini aku tak tahu nak post gape. Hidup aku op kos menarik everyday tapi not double wink untuk share-share ni la kan. So-so… tapi, memandangkan dah lama aku tak tulis, so why not aku coret sepatah dua…. Yang maksudnya check it out tentang cik Ziqa sefamily bercuti di…. SABAH!
Yup, SABAH?!

Apa-apa, bah.

Kita tengok jek la gambo-gambo mereka kan… aku nak add caption pun tak tahu nak tulis gapo.

Enjoy!




Thursday, July 11, 2013

Cerita lawak cik Ziqa

Assalamualaikum,

Dah lamer aku tak citer pasal Cik Ziqa. "Dia memang superb lawak." 
Berikut adalah antara kisah lawak yang aku dapat daripada penceritaan mak aku (nenek dia) dan sist Tira, kakak aku (aunty dia):

***
Di suatu petang yang indah, cik Ziqa tengah tengok kartun dan nenek dia telah alih siaran. Cer teka ape cik Ziqa cakap?!

“Nenek,”
“Kenapa bukak cerita ni. Ziqa kan kecik lagi, ziqa kena tengok kartun.".... "Nenek bukak Upin Ipin, Ziqa nak tengok.”

***
Sedang aunty Tira syok cat rumah, cik Ziqa datang kepadanya…

“Cik Tila, jom teman Ziqa pergi rumah sebelah. Nenek tu ajak Ziqa pergi rumah dia.”
“Pergi jek la. Cik Tira ada kerja ni.”
“Jom la.”
“Pergi je la.”
“Jom la teman.”
“Pergi jek la. Tu nenek ada.”
“Tapi Ziqa segan.”

***
Sedang Atoknya membebel kerana suatu masalah, Ziqa telah bercakap sesuatu yang membuatkan Atoknya terdiam seketika.
“Atok ni bising la. Cuba Atok cakap slow-slow, Ziqa tengah tengok kartun ni.”

***
Oleh kerana tiada sesiapa ingin membawanya pergi jejalan, cik Ziqa telah mendapatkan Atoknya:

“Atok, atok nak pegang Apiz tak?”
“Hurm.”
“Tapi atok kena bawak Ziqa pergi jalan.”
“Tak nak la. Atok tak nak pegang Apiz arini.”
“Ala, Atok. Atok pegang la Apiz, bawak la Ziqa pergi jalan ae.”

***


Kalau cik Ziqa terjatuh, dia tak nangis. Tapi dia cakap ayat ini:

“Tak pe, Ziqa OK. Ziqa dah besar.”

***
Ciut!!!! sesangat la cik Ziqa nih.
Missed you cik Ziqa!- aunty Diba-
*Maap kualiti gambor yang kureeeng.

Wednesday, January 23, 2013

Sunday, July 01, 2012

Cik ziqa-Si Puteri Jawa.

Assalamualaikum.

Kecomelan triple ganda di berikan kepada 'lil princess of Jawa: Cik Ziqa, atas usaha keras belajar A, B, C dan menconteng atas kertas wat garis luruih. Hehhehe.. Penat gak layan budak sorang nih.

-Hardworking kids-

-Learning back A,B,C with miss Ziqa-

Cayok!!!

Penaja: meja putih cik Maya.

Saturday, March 31, 2012

Kuching, Sarawak: Cik Ziqa Up, Up Away...

Assalamualaikum.

Pada 25, 26, dan 27 Marc 2012- Cik ziqa and her family going holiday at Kuching, Sarawak with the Air Asia flight. Sungguh kejelesan terserlah bagi kitaorang semua yang tak dapat pergi sama atas tuntutan kerja yang berlambak-lambak-lambak menanti (hahah...ayat).

So, memandangkan aku pun tak gi-jadi nak explain more pun tarak boleh la. Ti lain pulak jadinya kan. Maka dengan ini- patik mewakili semua pembendaharaan mempersilakan rakyat jelata melihat some shoot yang berjaya di ambil sepanjang mereka di sana. Lai...lai... :

Gaya ala dapat gores dan menang-sampai terduduk keriangan-

Dinasourus datang Sarawak? Uhuk...

Super cute la kamu Cik ziqa-ngan topi pink-

-Cik Ziqa with her father-

-Cik Ziqa with her mother-

Pemandu pelancong yang sesat jalan. Ahaks!

-balik Johor semula-

..............Finish...........

Wednesday, March 07, 2012

'Lil princess with her red Rabbit

Assalamualaikum.

Hey you, 
A 'lil girl with your rabbit bicycle's. 
Why you must look damn cute and very mengancam habis. 

I hate this, i hate this.
Comeeeellll sangat!
Awat la hang so cute.
Geram, geram.

Meh see how ragam masam manis cik Ziqa, 
Check it out :


Tong cat pon kau sapu sekali.
Ish dia nih.

Friday, March 02, 2012

Da lamer sungguh tak buka blog...

Memang da lamer tak berkesempatan nak menaip di sini. Bukan takder yang menarik untuk dikongsi. Cuma tak berkesempatan untuk menjengah seminit dua ke alam internetan ini.(canggih tol ayat).

So, tahun pun da baru-2012. Huhhuuh.. Ceruk maner la aku tercampak sampai da bulan March baru nak wish Happy New Year!. Hang dok kat planet pluto ka??? Kawan sama itu anak alien dan telah dikuasai mindanya oleh mereka.

Yang penting- Happy!.

Cik ziqa pun da gi sekolah taska. Pipi pun da tembam, perut da buncit. Makan penuh sopan dan santunnya tapi banyak. Heee...


Tembam ya amat. Baju pun nampak penuh. Cik ziqa..cik ziqa...

Tapi cik ziqa tak boleh berjumpa sama Cik aceki-cakaran demi cakaran tentunya akan terjadi!.
Bila la diorang nak berdamai nih...
So, tok limited edition yang terbaru-cik ziqa dan cik aceki di temukan dalam suasana aman romantik lagi bahagia.

Check it out:




Diorang ini memang anak-anak yang teramat la comel cam baby doll. Huhhuhhuuhu...
*Jeles I!




Sunday, December 04, 2011

Photoshoot: Gambar budak paling comel.

Assalamualaikum.

Aku sayang my family.
Sebab itu aku suka ambil gambar mereka.
Aku suka share kat sini.

Sewaktu jalan-jalan shopping di Mall.
Suasana begitu kecoh dengan adanya dua orang makhluk cilik ini. 
Memang tak gheti duduk diam kalau jumpa.
So, terpaksa soh diorang duduk dalam cart nih.

Kalau lepas, sorang ke sana. 
Sorang ke situ.
Aku?
Balik jela rumah.
Pandai-andailah depa nak hidup.
Betul tak?

Hahhahah...






Friday, November 18, 2011

Mostly Figures: Baby, Kamu Sangat Comel


Assalamualaikum.....

Sesungguhnya, aku suka tengok baby.
Baby tuh kan,
Walau hitam, gelap, albino ke apa kan.
Kalau dah baby.
Dia comeh tau tak!

Rasa nak gigit-gigit jer kaki bambam.
Pipi bak pau tuh.

So, nak menolak serta menafikan kecomelan, kekuitan si cilik nih (cik Nurul Haziqah Hayazid). 
Memang tak lah kan.
Oleh itu, sebagai bukti bahawa cik ziqa ni memang superb model international, maka 'try' tengok gambar-gambar di bawah ini.
Geram lah.
Rindu pon ada.






--------------------------------------------beshnyer!!---------------------------------------

Kan?
Daripada lahir bam-bam.
Pastu kecut jap.
Patu bam-bam balik macam tomato.
Pastu tak geti nak kurus dah paunya pipi tuh. 




Tak kira gi jalan Mall.
Bawak gih teman ke bengkel kereta.
Gih taman ker...
Dia tetap akan boleh tersenyum manis dan menampakkan batang giginya yang tak seberaper tuh. 
Tergoda. Tergoda I!

*Semoga cik ziqa tatap tersenyum dan comel selalu.
Sweet time with you, babe!

Saturday, September 03, 2011

How to look beautiful and charming?

Assalamualaikum,

Semua orang suka melihat benda yang cantik.
Cam something nice... semua orang nak kan.
Kau tak kaya, tapi kalau kau cantik.
Ramai kot yang nak sponsor beli selipar jepun.
Belanja air kelapa.

"Namun-kecantikan hakiki adalah daripada dalam diri"
... Kah.kah.kah..
Sedas terus kau bagi.

Buktinya.
Bila kita hanya mementingkan kecantikan di wajah,,,
Time passing by, second to minute and hours, days, month and years.
Korang boleh pikir sendirik la apa jadi.
Patu macam...
Botox treatment, shall we?
= )

Zaman akan merubah semua.
Fikir-fikirkanlah.
But, 
If kita sedar beauty and charming itself datang from your sincere heart.
You got high points there.
Coz, that's a jackpot.

And to achieve it...
senyum macam cik ziqa ni!

SMILE


.
.
.
.
.
.
Ini barulah dinamakan--kaya senyuman lagi kaya raya!..Hahahahha. Senyum cepat.

Tuesday, August 16, 2011

Harapan Ramadhan aku

Gila kentang cik ziqa nih.
Geram pulak aku.
Aku tahu la dia budak lagi.
Belum akil baligh.
Tapi agak-agaklah kan.

Boleh plak,
Makan nasi pagi-pagi ni depan mata. 
Siap minum air sirap lagi. 
Srupppp...Sruuppp....
Bunyi dia.
.
.
.
.
.
.
.
Nak marah.
Kena bawak menggcap.
Selawat.
Sebab Cik Ziqa baru soploh bulan setengah. 
Kecik lagi nak poser. Dugaan-dugaan...

Sambil layan cik ziqa makan dan dok cit-cot. 
Apa kata layan lagu yang yang sudah zaman-berzaman.. 
Tapi, tetap di hati ini.
 Layan....



Harapan Ramadhan- Raihan & ManBai


Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua

Sunday, August 07, 2011

Cik Ziqa--keluarga bahagia bersama Ibu Yam dan Ayah Jid

Yesterday...cik Ziqa go to the Tesco supermarket...
Then, let's guess what going on?

It's time to SNAP a picture, bebeh!


Pertama, adalah kisah ibu dan anak. 
Kedua, cara moden timang tinggi-tinggi. 
Ketiga, ibu jari masuk mulut.
Keempat,model terkenal pun tak pernah angkat kaki macam tu wahai Cik ziqa.

Happy family--Cik Ziqa's mummy and daddy.

Friday, June 03, 2011

BEACH: Siapakah si cantik manis ini?



Biler sist yam cadangkan nak gi Batu Layar musim cuti maser tu, terus cadangan diterima (tanpa banyak soal dan bantahan pembangkang). Teruja gak la, da lamer tak gI pantai. Rindu bangat sama bau dan suasana pantai!.

So, dengan berbekalkan nasi lemak, nuget, kentang goreng untuk cik ziqa, and ayam goreng untuk cik mamot... Maka misi possible di teruskan.

Yabedabedoooo...





.
.
.
<<<<<miss you like crazy cik ziqa!!!!>>>>>