THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Sunday, May 15, 2011

Must see saturday: Gambar anak sedaraku bermain.


Ziqa looks so happy kat dalam baldi nie--aku yang letak. Hahahah..

Dan maser cuti ni la, dioanrg telah mengasah bakat tok bermain bola merah.--lets see diaorg men cmner..=)

pegang-pegang manja dulu...

ziqa men ganas.. kesian sama alia.

alia pun telah mendapat tnjuk ajar daripada jrulatihnyer, my mum..ahhahaha

sampai mrngkak-rangkak alia men, dahsyat sngguh-sengit-sengit..

alia tengah minum air--haus gaknyer..
.
.
dan
ziqa minum susu- tambah tenaga la tuu..
.
.
.
.
.
dan tak lamer pastu
diorang pun
.
.
.
.
zzzZZZZZzzzzz... penat gaknyer...

alia...

ziqa..

cayang korg berdua---sleep well girls.

Friday, May 13, 2011

Pengalaman aku naik Keretapi Tanah Melayu.

Assalamualaikum.

Fuh, as you'all know-aku nih suka survive hidup sesorang (suka buat benda pelik-pelik actually). Then, biasa bila nak balik kampung--daripada Nilai bus stand aku menapak gi keretapi Nilai dan turun ke Seremban (RM 2.30). Daripada situ, aku jalan kaki gi Terminal Satu. Here we go, aku naik bus lagi gi Terminal Dua (haila). Finally, sampai saner--baru aku boleh beli tiket ke Johor dan naik bus kat saner sampai ke Larkin, Johor. Amacam?

So, bila aku tengok der laluan KTM ke Kulai. Aku pun try la. Hhhehe, antara impian aku yang suka buat benda pelik-pelik. Kuang, kuang, kuang...


See?
Tercapai gak impian gila aku. Huhuhu.. First time nek keretapi dalam perjalanan jauh. Ku sangkakan mentari sampai ke malam, tapi hujan  petir di tengahari. Schedule delay coz ada tanah runtuh di ....(aku pun malas nak mek tau). Down gila-gila ah mood aku time tuh. Ada la dalam empat jam aku aku kena tunggu. I repeat, four hours!!! Huhhu... seb bek aku tak bentang tilam jek kat stesen keretapi tuh. Bengang kot.

Ok, bila dah sampai--angin bayu senja pun kembali normal. Aku dapat tempat di sebelah modern Indian aunty. Say what, dia memang kaki keretapi (suka naik keretapi). Op kos dia cakap bagi warga emas--half price. Aiseh. Suker la tuh. Senyum memanjang la mak cik tuh. 

Perasaan aku still sangat teruja walaupun down jap tadi. Menarik kot. Suasana dalam keretapi yang too different dengan suasana dalam bus. Kita boleh gerak ke mana-mana sesuka hati. Ada tiolet (ok la), ada tempat makan (takut nak try--tak der kawan), tengok pemandangan kampung, rumput, rumah-rumah, suasana keretapi yang diorang stop jap waktu malam, riuh rendah orang ramai... Rsaer macam akt obersi pulak. Perasan!

Then, lastly sampai tertidur aku tunggu sampai. Guess what? Aku sampai dalam kol 1 pagi. Repeat, 1 am. Huhuhu... Then, my dad and my mum yang datang amek kat Kulai. Then, aku tak ingat apa-apa... zzZZZ...

Friday, April 15, 2011

Persediaan menghadapi peperiksaan--Fighting!

Assalamualaikum.
Next week da nak final semester pnyer exam. OSCE lagi, pening lalat jap. Banyak benda nak kener catch up. Subject daripada sem one to six nak kener bace. Sob, sob, sob...(salah sndrik gak-coz tunggu last minute).

Nak djadikan citer, pada khamis lalu, dipagi yang hening sedang aku, mira, linda dan dayah  nak kuar gi libary. Madam soh masuk lecturer hall balek. Dan biler madam wat pengguguman bahawasanyer exam next week-otak aku da blank time tu (short cut-loss memory). Revision pun tak abes lagi weh. Maner aku nak curi maser tok sudy-kalo la der 80 hour per day pun lom tentu cukup nak wat revision (sila tambah 100 GIG)...waaaa!!!


So, dengan hati kering dan tanpa perasaan aku tabahkan la hati dan mata ni tok study sampai lewat malam. Sampai cecah 2.30 a.m pn aku bantai jek..asal aku study. Jangan ikut perangai buruk aku nih yek (18sx). Hhahah... MasyaAllah, anka saper la nih?

Biler fikir-fikir bukan setakat dengan study,revision jek aku leh usaha tok success.. dan oleh keraner kinsafan dalam diri yang datang dari hati-aku tekad gak tok fasting on monday and thursday-poser sunat. Hopefully, Allah will bless me all the time.


*lari dari tajuk ckit-tadi kak yam kol and said abang yem akan mek aku petang ni coz ader walimatul urus rumah sedare. Sekarang ni pun tunggu dia kol aku-tapi aku da msg dia. No response, dia da luper kat aku kot. Tak tau la ziqa-anak sadare ku yang comel tu ikot tak. Ti leh gak jumpa anak sdare lagi satu-Alia qistina..miss you too.

Last word-wish me luck for this final exam and OSCE.. bler da lpas ni- LJM will coming soon.. aja-aja fighting!!!