THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label siapa yang rajin basuh pinggan are the best. Show all posts
Showing posts with label siapa yang rajin basuh pinggan are the best. Show all posts

Thursday, February 23, 2017

Lelaki, tolong basuh pinggan anda

Assalamualaikum,

Pergi mana-mana pon, when you see pinggan mangkuk bertimbun tak basuh.
It's kind pretty annoying habit la kan.
Rasa kena istigfar banyak-banyak untuk elak keluar ayat tak seno-oh semua.
Selain pemandangan yang tak menarik, berbau,
Satu sifat pemalas yang you can detect on the spot.
Perfectly, i can said... biasanya kebanyakan lelaki adalah dalang disebalik ini semua.
Sorry, but betul kan?

Obviously you can said mesti kat rumah, emak or wife mereka yang buat semua tu.
Like hello, they aren't your maid!
Nih paling pantang.
If my partner perangai camni lah dah lama kena fired. Membebel setahun pon tak cukuplah and kan ku campak pinggan tu balik kat dia.
Like i cares?
Kita penat-penat masak all sort of things.
Kalau pinggan dia guna pon tak basuh, baik makanan tu tabur atas meja terus.
Is you're ok with that.

Anak-anak pon patut dididik akan part basuh pinggan ini semua since kecik.
Memang nampak diorang akan main air or what, but in future.
Kita juga yang senang.
Sebab dah jadi habit.

And if korang gih visit rumah sesiapa. Basuhlah pinggan yang dah guna. Please, even diorang cakap tak payah ke apa.
If korang tahu seksanya kena basuh pinggan banyak-banyak tuh, korang fahamlah sendirik apa tuan rumah rasa.
I said the fact.
Lagi-lagi time raya season. Fuh, boleh bawak bergaduh la.

Basuh your own plate. That only took maybe five second not an hour.
Dan sabun basuh pinggan tu bukan racun berbahaya or korang allergic to it.
So, please again.


Memang pelik,
Kenapalah mereka nih tak ada rasa setitik kerajinan at least.
Bad attitude betul.
Rasa nak brainwashed otak satu-satu.
Tak boleh ke, tangan tu ringankan buat some kerja rumah.
Not jatuh standards pon.
Laki emak or wife korang sayang lebih adalah. Percayalah.

Bye!