THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label rujukan gambar perkahwinan. Show all posts
Showing posts with label rujukan gambar perkahwinan. Show all posts

Sunday, December 16, 2012

Gambar kahwin: Cerita photoshoot perkahwinan Malaysia

Assalamualaikum.

Happy Sunday morning uolls. Yeeehhaaa... i like weekend! Hari ini, tak ada benda yang so special untuk di lakukan coz semalam lepak gila merayap sana sini. Just plans that: i must clean up my room and do packing, hailoo. Well you know me--aku still bermalasan di tilam--ngadap laptop cap Dell sambil surfing internet. Hhuhu... petang sikit ar aku buat eh.

Orait. Seperti biasa, bulan December ramai orang nak dirikan masjid-tak pun bertunang dulu-sambut menantu-sambut cucu sulung. Happy la kan. Aku pun tumpang gumbira gak. Mudah-mudahan everything berjalan dengan smooth and fine.
Main topik aku kali ini adalah berborak pasal bakal pengantin. Acece... aku pun tak kahwin agi, nak sibok-sibok pasal hal orang kahwin ni apsal pulak? Malu, malu.

Aku tak masuk campur la pasal hal dalaman nih kan. Maksud aku di sini adalah aku nak bercerita pasal gambar perkahwinan. The great moments untuk di kenangkan selamanya. Kahwin sekali seumur hidup, bro- so let's make it meaningful, unpredictable and wallah! Then, atas sebab ini--aku just nak sharing one of the best references yang sangat membantu. Harapannya. Let's see the web:


Inilah dia rujukan yang aku cakap tadi. Member ahli: 7, 434. Not bad la kan. So--sebahagian photographer popular ke, tak popular ke, semua berkampung kat sini. Post gambor, mencurah idea, bercerita pasal dunia diorang, berkongsi pendapat, cit chat... Kita as orang luar pun boleh gak tau pasal dunia camera man nih. Top-up ilmu baru. 


Semua ada--rings poses, black and white, creative flash, bride preparation, wedding decor, group photo, high key, pre wedding...


-by Mohd Amin-

Once more. Bukan sahaja dijadikan sebagai reference untuk all photographers tetapi included the lovely groom and bride (ti takder la idea tuh kering-tak tau nak poses camner). Mood kalo idea macam kat padang pasir pun boleh membawa kepada meletusnya pengantin down gila-gila. So, inilah cara nak elakkan korang dan photographer korang ding dong, kacau bilau. Biar ti gambor siap--nampak la seri senyuman ikhlas korang. Fuh, ayat. 

Lastly, congratulations buat sesiapa yang akan/ nak berkahwin. Wish you all always in Allah blessing and happy ever after. Amin.