THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label facebook. Show all posts
Showing posts with label facebook. Show all posts

Thursday, June 06, 2013

Cerita di Facebook.

Assalamualaikum.

Beberapa hari yang lepas, aku ada bebrapa kali free time. Rasa macam tak ada benda nak dibuatnya. Pelik jugak time tuh, but i like it. Jadiknya, aku pun dok men stalking Facebook orang lain. What a wonderful task i had done!
Mungkin wall korang tersenarai gak…

And banyak aku nak komen pasal FB nih. Lagi-lagi part der some ayat yang sampai geli tekak aku nak membacanya! What the awkward moment do you think you are untuk buat post gaya gitu?
If diorang tak feel awkward-nyer, aku sendiri yang rasa.
Sampaikan aku sendiri tak percaya yang aku telah terlihat atau membacanya pada hari penuh bersejarah tersebut. OMG, I wish you wouldn't do that, my friend. 

Apa tanya korang la, apa pendapat korang bila baca ayat like:

Nak masak apa hari ni? -OMG, itu tak pelik ker?
Sorang menyulam kasih sampai gedik terlampau. -Psstttt, tu pun nak post ker?
Story pasal gaduh pakwe makwe plak -Itu pun nak kecoh ker?
Ada mengamuk caci cikgu coz kena berhenti school -Knowledge will never end dude, itu pun nak gak ker?
Suruh orang like post dia -I hate it. Itu nak memang dia cari publisiti. Publisiti murahan?

Aku pun pelik bin ajaib bagi kengkawannya yang dok ‘like’ reramai but no comment kat dalam tu. Like, 9999 likes, and one comment.
Hampeh.
Korang ‘like’ coz makan rasuah or sebab ke-bengong-an si penulis!

Pastu ada yang tak boleh blah, upload gambar muka/ selfie cam baru bangun tidur dan seksi meksinya tu.
What, are you trying to poison me?
Ini bukan pencarian gambar untuk watak filem seram the movie!
I think they trying to toyed with my emotion. Dan aku, cannot tahan daripada gelak sesorang depan lappy or handset dan menggelengkan kepala enam juta kali.

You just look so stupid posing like that, for sure.
It’s too much now.
Jangan buat lagi la weh…
Tolonglah.
Before i press button, unfriend you. 

Daripada tinjauan aku yang rajin turun padang bila bab community commitment ni adalah biasanya bebudak sekolah ke universiti and under 25 y/o la sokmo wat post gitu. Zaman muda katakan… pakwe/makwe lak keliling pinggang. Tak/ terlebih puas hati sikit, post kat Facebook.

Just imagine yang mak bapak korang baca post tu… mesti malu setahun sampai takut nak balik kampong!

Hohohoho… yang dah kahwin, biasa banyak upload gambar anak daripada wife/husband sendiri. Ni consider, aku paham and no comment lah. 

Advice: cubalah pikir sembilan ratus sepuluh kali before korang tekan button post, okeyyy… Please, don’t post anything yang korang sendiri rasa menyampah nak membaca atau menengoknya. Sorry to say dude, ada empat lima orang yang aku (tak payah pikir panjang) UNFRIEND. If I knew that, I wouldn’t be standing here with you guys, would I? 

What happens is not as important as how you react to what happens.
Adious.

p/s-sila jangan hack aku punya Facebook pas ni. 

Friday, September 07, 2012

Aiman Azlan: Even we're peer, I respect you more.

Assalamulaikum.

Dalam surfing petang-petang gini +++ layan idea camner nak mintak cuti kat bos tok pegi KL... Layan Facebook yang tak sudah-sudah. Layan diri bagi more motivated yang dah tinggal 20%. Hurrmm.

Then, dalam post aku ada la orang like-biskut munchy's (saja tengok-tengok profile dia, mana tau dia bebetul jual biskut munchys). Guess what? Der la makhluk Allah yang aku gatal tangan terbukak profile dia. Mungkin sebab gaya pelik dia. Ahahah... And here he is----> Aiman Azlan.



FB dia>>> CLICK. Belog dia>>>CLICK.
As aku kata kat post "even we're peer, I respect his more."

Sebagai seorang Islam yang masih cuba trying hard for survive in wild world, memotivasi-an diri adalah cara paling-paling-paling-paling berkesan. Menurut aku lah. Korang??

Tepuk dada, tanya iman.

Tuesday, September 04, 2012

Football Club- Petikan Facebook

Assalamualaikum.

So, no belok rumah Mak Jemah singgah kedai Pak Ali, beli belacan kedai Rahmat okeh. Directly aku post pasal satu gambar yang ada post di facebook yang aku rasa korang patut amik tau-especially aku! Anak Johor. Hhahahha...

"You're a crayon, I'm a highlighter. You may color the world, but I make it BRIGHTER"-kesultanan Johor.

Smart picture, superb best (Pujian ikhlass dari hati).

*Khabar-khabar nak beli Micheal Owen (ex-MU)-salary RM 1juta. And others player yang umphh.. Wahhhh.. smart planning makes brighter future. All the best!.

Sunday, July 22, 2012

t1enacious-gila best!


Assalamualaikum.

Korang pernah liked tak group band nih? t1enacious--(dengar pun tak, rasanya). Tapi-diorang nih walaupun tak sehandsome Orlando Bloom maner kan, tapi superb best gila bab main alat musikal. Keterujaan melampau sesangat!.

First time i falling in love with this group is when i listen to the Train song-marry me versi piano... Gila ah. Melankonik yang melampau-lampau. Diaorang punya video pun da watching lebih 150,+++. 

.................................

Dan kebetulan carik punya carik-jumpa lah FB diorang nih.  See??


Nilah diorang yang mampu membunuh deria rasa korang sampai ke penghujung nyawa. Ahaks! metafora yang melampau amat, ya. But seriously, best!

So, cekikdaud kalau nak tau lebih lanjut. Okeh.