THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label bajet on my sampul raya. Show all posts
Showing posts with label bajet on my sampul raya. Show all posts

Sunday, June 18, 2017

Selamat bercuti Raya!

Assalamualaikum.

Gonna missed this part of me. See you in after Raya all.

I will off for a week for cuti Raya. Yeah i took a pre Raya leave guys.
Sebab i like more pre part than a post part.
Dah memang daripada dulu memang gini.
Leader tak bagi, tetap nak cuti gak.
Like i cares?
Lama dah tak balik Johor. tau.

Ambil pre banyak bestnya.
Macam-macam boleh treasured,
Sahur mesti make sure my emak kejut. Makan nasi time sahur. Kena makan sayur. Nih wajib.
Pastu biasa tak tidur dah sebab kacau anak buah semua suruh bangun!
Hhahahhaha.... dah gini, kena la spent time dengan diorang sampai paginya.
Teman diorang main basikal.

Rajin sikit sapu sampah.
Ajak anak buah siram pokok bunga.
And mandikan diorang. Sebab confirm semua basah dah main air.
Make sure diorang ambil breakfast pastu.

Sebab kan tak payah masak lunch.
Bolehlah plan ank shopping Raya ke apa kan.
Or beli lauk untuk masak buka.

Untuk berbuka kami semua like makan kat rumah.
Senang dengan adanya budak-budak kan.
Selasa lagi satu.
Pastu,
Sebab boleh kejar Magrib and terawih.

Ambil pre ni pon.
Nanti boleh lah focus on hujung-hujung solat Terawih, kejar malam Lailatul Qadar.
Banyakkan amalan.
Banyakkan tolong parents.
Kemas store. Kemas backyard sekali.

And boleh tolong buat kuih raya.
Boleh tolong anyam ketupat.
And gak, prepared untuk juadah raya.
Huishhhh, best moments semua nih.

Tahun depan tak tahu camna.
Ada lagi tak merasa Ramadhan Syawal ni semua.
So spent wisely dengan family selagi boleh.
Kan?

Selamat bercuti Raya semua!