THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Monday, May 06, 2013

Perkenalkan; Adik Si Haziqah

Assalamualaikum....

Okeh, meh aku perkenalkan korang dengan adik kepada Si Ziqa nih... Nama dia Muhammad Hafiz bin Hayazid. H-H la sama dengan Si Ziqa tuh... Dia dilahirkan pada pertengahan Febuari (Kalau tak silap).

Cik Ziqa nih kemain suka giler dapat Si adik, yek la ..... Kalau tak, teddy bear semua kena layan dia. Sejak da ada adik ni, dia busy sangat. Nak jadi ala baby sitter la tuh. Padahal baru belajar hidop tanpa 'pampers'. Itu pun kalo tak tahan.... Nenek!!! Nenek!!!!... Satu rumah bergegar dengan suaranya. Kesian Nenek dia. Tapi, nenek dia tak kesah pun, cucu sulung katakan.

Sekarang nih, dia da pandai tapau jajan... Biasa la kalau tak Tora,ding dong... Yang ada mainan kat dalam tuh. Pagi-pagi ikut nenek dia gi pasar, petang sikit ikut atok dia pulak... Lagi petang, ayah dia bawak jejalan.... Heaven dengan motor la hang yek.

Bila nak jalan-jalan... Dia ingat gak kat adik dia. Kalau adik ikut, dia kena/mesti ikut. Kalau dia ikut, adik tak ikut pun tak per.... Kahkahkah... Pandai!. Tapi, cik Ziqa siap tidurkan adik dia lagi dengan selawat nabi. Hebat tak? Tapi, cik ziqa suka gak kacau adik dia tidur... Dengan nyanyi kuat- kuat Dan terkinja- kinja. Paling best, adik Hafiz.... Relax jek celik mata sikit dan sambung tidur!

Gitulah ziqa dan adik barunya. So, tak sabar nak jumpa di orang semua. Cucu/ anak sedara pun dah bertambah. Da EMPAT orang!!!!
Alhamdulillah.