THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person because everything is strange. Life. People. And yeah, I don't know what planet I'm on. 

Anyway, thanks for all your support.

Monday, April 14, 2014

Gumbira, allergic, MC

Assalamualaikum.


Yesterday, 
Aku and two of my friends gi Pantai Remis Kuala Sekangor. About an hour daripada Kepong, so just borak kosong dalam kereta. And around 3.00 pm kami dah sampai. So, gi makan. Sila fokuskan apa yang aku makan : nasi goreng kampung plus kerang bakar. And sebotol air mineral yang aku beli kat Stesen Shell.


Pastu, balik dalam kol 7.00 petang and aku tidur awal. Around 9.00 pm. Penat agaknya and raser badan aku tak 'sedap', then aku tidur jek la. Waktu ini aku tak tahu lah muka aku bengkak ke bengkok... So aku assume esok okay dengan sendiri ya.

Esoknya, 'apsal muka ko terus sangat?' Oh yeah, merah-merah dekat dahi memang terang- bendeeang nampak. Gatal? sikit-sikit. So, aku gi ER.... Sure aku allergic seafood. Piriton... Nak tablet? Injet? Lotion? 

Memula aku cakap tablet jek la.... Sebab aku ada case tengah on. Nasib baik ada backup Orang untuk my part... even..... Actually aku tak nak kena inject IM dekat buttock, malu! Rupa-rupanya IV, cucuk kat tangan. Guess what, aku kena poke sampai empat Kali. Heaven la jugak?!

Medication semua aku dapat. So, aku MC and nak tidur.... Tadi aku dah kol my Emak, mak aku gelak jek la. Aku ingatkanlah dulu jek aku allergic (masa kecik) rupa-rupanya hujan di tengahari. Okayyy...,

Aku tidur dulu la yek, take a nice sleep. 'Lil drowsy... Bye!