THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Wednesday, June 14, 2017

Something personal

Assalamualaikum.

I donno how to react when someone need my opinion about something personal in his life.
Like... dude, we're living with people.
P.e.o.p.l.e.
People always weird.
And always be weird.
Forever and ever.


Even dia dah jadik your halal partner.
Korang akan still tak paham dengan perangai dia.
Sebab masing-masing have own perception and thought.
Even bad habits too. Yang maybe diorang rasa, benda tu biasa but not to us.
And kita tak boleh nak sekat semua tuh.
Nak ubah pon take time lah.

So, nak replied in my point of view about those topics tuhhh rasa macam... camna ek.
Sebab. You know me.
I'm not married yet.
Partner pon masih tengah tunggang terbalik nak carik nih.
Nak borak lebih pasal this important part memang tak ada experience sangat duh.
But, what can i said, for this condition are...
Discuss la dengan cara yang baik.
Open table, curhat segala isi hati apa yang tak puas hatinya.
Like me, I'm the person yang jenis tak kisah in everything. As long as i think benda tu boleh consider, so just move on.
Let my partner be what he want to be. Lantak dia lah.
I don't mind.
Tapi kena bagi se-das sarcastic ayat sikit ar. Biar sekat sikit gilanya. Kan.

To my friend, and korang luar sana yang ada probs dengan partner.
Again i said, cer bawak bincang.
And be fair.
May Allah bless you and your partner.

Oh Du-duri-an

Assalamualaikum.

Ni story about minggu lepas or minggu lepas satu lagi.
Pasal durian.
Oh duri-an.

Time puasa makan durian?
No hal.
Janji perut tak full gila masa berbuka.
Tu penting.
So time nak tunggu untuk durian mai. Gilah buat solat Isyak, terawih dulu.
Ala-ala exercise, so perut ada space ank makan durian plak.
Then, nanti lepas makan boleh jump terus on bed.

And nasib ada sponsored by my doc.
Huhuhuuuu... mekasihlah.
Dekat 400 hengget la semua yang my friend beli.
Fuh.
Boleh beli emas bling-bling jap.


Bila makan durian kat KL nih teringat nikmatnya makan durian kat kampung nun.
Kampung tuh free je.
Fresh pagi-pagi kutip durian jatuh daripada pokok and time tuh gak nak makan terus,
Apa nak kira kalau breakfast makan durian?
Kan.
Barulah Malaysia nama dia.

Missed my family!
Can't wait to meet them!

Tuesday, June 13, 2017

Iftar: PCMC

Assalamualaikum,

Yeah. Seperti yang di promised. Ni la post about iftar PCMC pulak.
Kami buka puasa di T'mor Place.
Tempat my doc punya restaurant.
Dia belanja makan free for our department.
Thank you very much yer.
Semoga selalu murah rezekinya.

And i met baby Nana here!
Besar dah dia.
Huhuhuu... Touching. Suka dia makan kurma. Habis satu bijik.
And, nak susu tak babe?
Hhahahhah... mahu kena lempang dengan my friend.

There she is. Pakai baju kurung merah gituuu... anak dara hang dah noh.

Sini, tak ramai yang attend.
First sebab yang non muslim seganlah la ape la.
And second ramai balik kampung sebab cuti panjang kan.
And maksudnya kena telan semua makanan yang ada.
Ini kena tengok perut. Sanggup ke tak. Hhhahhahah...

Ada dua jenis nasik. But i preferred nasi putih.
Ada ikan goreng. Lauk kambing. Ada udang. Which skip dulu. No meds.
And acar.
Tekun asing dia punya bawang. Hehehhe...
And lots of dessert!

Muka orang malas nak ambil gambar. Don't mess with me.

I likes otak-otak. Sate dia. Marvellous!
Pulut panggang. And bubur. Ni sambung part two. Makan kat bahagian luar.
Lepas main mercun!
Gian duh.
Sabar jela nanti main kat kampung.

And air laici. Must ordered nih.
Awesome.

Borak-borak and on the way balik, dioarang beria-ia nak gih Jalan TAR?
I just a what?
No.
Gila. Crowded kot tempat tuh.
Dengan jubah? Mau kena pijak je la kainnya nanti.
Like nak sekeh je sorang-sorang.
Nasib terus balik rumah.
Yeah!

Thanks again doc!