THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Sunday, May 04, 2014

Wedding: Baju si pengantin .

“He’s not your prince charming if he doesn’t make sure that you’re his princess.”

Congratulation buat saper-saper yang bakal pegang title ‘wife’!
Yuhuuu…
Aku yang lebih-lebih pulak.

But then, aku ingin menambahkan lagi keterujaan korang dengan special post yang banyak beautiful picture… sesuai kau Jah!

"ni jenis yang simple, i like"
"semua aku suka...aku tahu korang suka gak, tak yah cakap pon aku tahu"
"pelbagai pilihan"

"murah-murah...pilih-pilih"

"vintage in da house"

"perincian yang superb"

"auww... sweet"

"princess and their moment"

"anne hathaway masa wedding dia"

"ni aku jumpa kat salah satu blog...and lov her style"

"model"

"hanna touma design"

"i like this one too...help"

"aku suka-aku post"

"grace kelly's wedding-leh jadi inspiration"

"ni...tak kan tak kenal kot..."

Terbang-terbang melayang.

Caption the difference.
Assalamualaikum. 

So... Today is a happy day.
And i like to post something.
My lunch time be replace by something good, 'cause i'm fasting today.
Then, what interesting topic?

Oh,
I see someone bring food from home.
Bekal?
Same routine with me.
FYI, since i'm working here... i like bring my own food.
Nothing major, just a simple dish.

Most likely, i will cook chicken or fish with some vegetables.
And rice.
Complete set!
Makan luar?
Sometimes if i'm too lazy to cook.
Or when my mood and my money in good condition.
Hahhahah....

Friday, May 02, 2014

End of tiring day...

Assalamualaikum,

Bismillahirrahmanirrahim...
Ucapan yang indah sebagai permulaan hari ini. Today, such a long journey untuk orang yang tak ada kereta like me. So lets check it out how aku pusing-pusing satu KL (like orang gila) sebelum balik Johor. 

Untuk lebih pemahaman, aku tidak menggunakan GPS macam orang tuuu kan but I used my personal Peta! Yeah, kan aku dah cakap... Dok KL ni mesti wajib ada map ni dalam phone picture folder. Nice tag to myself. Trimas atas pujian diri sendiri. 

Fisrtly,
Aku gerak daripada Kepong sampai KL Crntral sebelum meneruskan perjalanan ke Ampang park. And settle medical check up, aku naik teksi semula ke tempat asal. 

Untuk next trip, aku daripada Ampang park ke KL Central (like my first perjalanan). Sampai sini dah relax sikit coz aku hanya perlu naik ERL ke Putrajaya. Sampai sana, aku naik my sister car and we together balik Johor. 

End of tiring day. 

Aku juga ingin melahirkan rasa bangga kerana dapat menggunakan perkhidmatan awam sehabis-habis baik. Dan aku rasa, orang ramai patutnya vote me as a adventures survivor who alive in using public transport!



Joking!