THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Sunday, March 30, 2014

Royce: cerita coklat bar

I got chocolate bar!

Hehehe, actually coklat nih for doctor international day 2-3 lepas. But aku pun cakaplah kat sorang doktor nih;

Dr, u got a present. A chocolate. Can I have it?
+++ Sambil buat muka comeh and innocent look. 

Mungkin time tuh ada ramai orang area situ, dia pun xnak kena label as kedekut punyer doc! So, "open and take it". And semua orang cam OMG... U are the greatest doc I have seen. Tetiba kuar statement gitu la kan. 

So, here it is:


Awesome, Trimas doc!

Monday, March 24, 2014

Ayah piggyback anak, nampak smoking hot!

Assalamualaikum,
I'm back!
Selepas lama menyepi.

Actually, kisah ni tak ada kena menggena pun dengan hidup aku. Ayah piggyback anak? ayah aku pun dah tua, aku pun dah beso-nak kendong buat apa kalau kaki sendiri boleh funtion well. Jangan buat drama okay. Mungkin dulo-dulo punyer story few years ago ada la. Tapi aku teror pulak nak snap moment time tuh, pegang botol susu pun entah mak aku sandal dengan blanket. See?

But aku kan suka stalker- googling, facebooking and other news. And aku ter-ehem! When see the paparazzi snap orlando bloom dengan anaknya, Flynn. For this time, aku bagi satu bintang coz it's look awesome! Dengan caya atau tak, aku access more about Orlando bloom. Mungkin this time maser dia unmarried:


Biasa sajer, kalo aku pandang dia maser beli chili dekat uncle Tan bawah apartment mungkin aku just said, oh okay. 

Even Si Orlando ni bikin gempak dengan suit yang aku minat bila mana-mana lelaki wear this. But aku hanya cakap, hang ingat muka hang ensom ko buat gayo gitu. 

But-but-and for next fifty times but... Aku surely no pandang lain if Orlando nih piggyback Flynn. He looks smoking hot! Perghh, nampak jiwa seorang ayah-rather than muka kat atas tadi yang macam playboy sesat. 




Sweet, okay. Tapi tolak tepi black dog kat situ. Anggaplah itu kucing Garfield but in selubung hitam. Ada aku perlu terang kan lebih lagi? 

And, untuk sesiapa yang bergelar ayah to anak-anak yang masih kecik (reason terbalik aku bagi untuk elak anda terkehel leher or tangan). Just piggyback them, then I will say that you're the next adorable smoking hot man! 

Saturday, March 15, 2014

Perjalanan di dalam bus membosankan?

Assalamualaikum,
Hari ini, aku balik kampung.

Dalam hati mestilah berbungga riang sebab dapat berjumpa dengan orang tersayang. Tapi, biasanya aku suka naik bus daripada TBS ke Larkin. So, as usual... Aktiviti period di dalam bus adalah celik mata, pejam, celik tok makan/ minum, pejam Dan tidur sampai sakit tengkuk. Huh, tak bestttnyer!

Then, baru tadi aku dapat satu aktiviti baru yang amat bermakna yang lain- distributed what you have. An example;
Aku: do you want some candy?
Bagi la kat kawan-kawan dia, even candy hacks kaler hitam yang beraper hinggit jek tuh. No sweat! Sedekah iklas tu penting. And next step they treat you like kawan! Oh, trimas. Ehem, ada abang yang ensem tak untuk kenen? Hohoho...

So, as a last word- make your day ohsem as hard as possible. 
Bye-bye KL, and here we come my hometown!
Miss so much!

Aku snap this from the bus. Look so cute, like rabbit!