THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Thursday, February 28, 2013

Bersama Cik Alia Qistina


Assalamualaikum.


Sepanjang hari aku dok kacau budak sorang nih. Dia adalah cik Alia (cucu kedua keluarga kami), seorang yang sangat berani dan ada ganasnya (tak dapat dinafikan dengan fakta). Memang aktif kemain, sampai berpeluh-peluh kejar dia. Dengan rambut kerinting dan gigi kecik-kecik… sangat energetik budak perempuan ini.

Bila di dalam kereta, dia sudah pandai duduk di seat belakang dan pakai tali pinggang. Genius! Hobi kesukaan dia adalah sakat kucing yang selalu dok mari kat rumahnya. Memang tak takut betol. Kucing tu yang takut kat dia. Terbaik!

Kecenderungan minat dia yang lain adalah duduk atas buaian kecik depan akuarium (ada ikan dalamnya) sambil minum botol susu. Tapi bila dia geram, dia akan tepuk-tepuk dinding akuarium… semua ikan akan lari bertempiaran! Hahahha…. Sampai satu tahap, dia campak penyepit baju Mummy dia ke dalamnya. Mungkin si ikan nak sidai sisik jugak. May be…


Cik Alia juga sangat comel loteh macam cik Ziqa (cucu pertama keluarga kami), bila dia buat muka kiutnya… semua orang boleh terpesona.
Cik Alia dah dapat seorang adik lelaki, Adam Haris (cucu ketiga keluarga kami)… mid awal bulan lepas dia lahir. Nak tengok tak muka adik dia???


Comel kan… macam cik Alia jugak!

Saturday, February 23, 2013

Gaya Santai.


Assalamualaikum.
Sebenarnya aku jenis orang yang suka pakai seluar. Bukan apa, senang… aku kan bawak motor, nak kejor keretapi lagi. Takkan dah alim-alim sweet twenty three pakai baju kurung tiba-tiba kena angkat kain tinggi dan pecut lari sebab train dah nak sampai. Choiii, memang tak lah. Lagi satu, kang ada incident kain tersepit kat rantai motor. Ngeri nak pikir!. Kecuali dah tahap memang jatuh ‘WAJIB PAKAI’, baru aku pikir. Itu pun kena pikir 100, 110 kali.

So, aku lebih suka pakai macam ini jek:


Sempoi, santai dan up to date sikit. Walaupun aku actually lagi suka pakai T-shirt lambing Angry Bird dengan seluar sukan dan sport shoes. Hahahaahhhh… tapi, sekali sekala bolehlah… kang kena dengan ceramah tak berbayar. Malas aku nak tadah telinga, boleh pekak seminggu. Kena jaga pemakaian la, inilah… itulah… Make up sikit… lipstick maner? Perfume sembur banyak sikit. Perghhh, macam nak tejun lombong jek bila ada orang cakap macam itu.

So, aku pun bukak la almari yang usang lagi bersawang untuk melihat apa yang ada. Maxi dress, blouse, kemeja, seluar slack, jeans… Boring-boring-boring.
Ahaks! Tiba-tiba aku ada jumpa skirt mustard color yang aku beli awal tahun lepas. Aku rasa, aku tak pernah pakai lagi ini skirt panjang. Wujud lagi eh kau ek. Baik, inilah pengganti baju kurung yang tersangat ideal. Let’s see apa yang aku boleh buat dengannya.

Taddaaa:


Huhuhu… memang aku akan angkat kain gak la nanti. Tak percaya?Agak-agak kalau korang ada nampak sorang hamba Allah ni lari tak cukup tanah kat KL Central sambil pakai baju ini itulah aku. Mengaku terus. Tak payah turun naik mahkamah bagai.

See, ada cardigan—tak nampak macam so formal sangat la kan. Sweet gitu (sila lempang diri sendiri) dan tak melampau alimnya. Kahkahkaha… kena bahan gak nanti dengan kawan-kawan aku. Hey, kalau aku pakai sport shoes pun still OK lagi kan… brilliant idea!. Senang aku nak tekan gear motor nanti. Rock kapak la (sambil tangan kanan menepuk bahu kiri).

Hurmmm, mungkin boleh di pertimbangkan (tengok, skirt panjang aku siap pikir 800 kali dulu). Susah, susah…

Friday, February 15, 2013

Bruno Mars Special Version by Me


Bruno Mars is honestly amazing. his songs are jaw dropping, every single word in every single one of his songs means something. this guy right here is honestly one in a billion. Bruno's voice, an amazing song that makes me tear up, a hottie on the keyboard, and an incredibly high quality video... What else do I really need?
 just when i heard the first line when he sang "Billionare", i was like, " ok,i am going to
 love this song!
then, HE IS THE BEST NEW MALE SINGER OF THIS TIME ...
I love you soooooo much:):):):):):)




(another video that i like most)
-he said "don't worry about the lights cuz i'm gunna find it someone has got nothing on you baby nothing on you baby that's good let's keep it going let's keep it going until they find a mother fucking light until they find a mother fucking light i wrote this shit so i can sing it right here but -lights go on- HEY!!!"

-damn....lol "until they find the muthafuckin' lights (lights, lights, lights)" that was so professional he didnt stop when the lights went out! plus hes hot and that smooth, intoxicating voice....he was wrong about one thing....he might not be perfect, but hes an sure is angel..... oh and what mountain was that? i think i need to go there once in a while...lol

*that's my Bruno in his style...just the way you are, dude!
best wishes from Malaysia.