THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Wednesday, June 15, 2011

Pejam celik, pejam celik dan berkelip-kelip

Baru tadi abes exam kol 11.35 am, Alhamdulillah-boleh la jawab. Semua berserah kepadaNya, harap-harapnyer lulus degan cemerlang. Bes exam je smua serang toilet terdekat-wa kate lu sejuk bangat kat dalam dewan peksa tu (coz nak bagi keras lagi kaku semua subjek yang da belajar)..huuuuu.....lepas da lega, gi serah student ID and mek transcipt semua semester. Beratur punyalah panjang dan oleh kerana name atas skali-terjah jek la...dan hasilnyer-berjaya!..

CGPA pun ok-3.55....Alhamdulillah.....

pejam celik,pejam celik....
Da bes blaja rupenyer, tapi cam baru semalam gI daftar masuk college. Dengan baju kurung warna ungu bunga-ingat lagi bahawa mak,ayah and cik tira yang anta. Thanks to three of you.

pejam celik,pejam celik lagi....
Dah 3 tahun den sarung baju putih tu (uniform) pas ni den kena pakai dengan tangggungjawab yang lebih besar (kena jadi orang lebih baik). Mudah-mudahan, amin.

pejam celik,pejam celik lagi dan lagi....
Rupenyer da 3 tahun da merantau kat negeri orang ni. Alhamdulillah, tak der paper yang terjadik. Hidup kena pandai bawak diri-no culture shock ok! dan walaupun jarang-jarang balik johor, tapi mak dan ayah paham kot-den kan kdekut (tambang mahal..rm27) , pastu mals nak nek bus (kalau boleh nek jet peribadi) huhuhu, tapi tu dulu...kenangan smua tu.

pejam celik,pejam cekik....
Da 3 tahun den duk kat uma tu, bersama ngan sembilan orang kawan yang memang terjal lagi gila..
cik rehan, cik fareha, cik mira, cik dayah, cik ekin, cik linda, cik eca, cik k.nisa dan cik zaty.....
hahahaha...macam-macam perngai korang yang tak dapat dkawal oleh mindaku ini... tapi kita tetap friends for ever..

pejam celik,pejam tercekik....
Ari sabtu ni, den nak tinggalkan uma tu. (kawan-kawan pun da mula pack barang) nak  balek kampung halaman (semula)... smua da ikut haluan masing-masing kelak...sob....sob...sob....


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*to all bebudak PT22086:
  • -jadilah anak yang baik.. solat jangan lupa...
  • -korang memang d best!
  • -halalkan apa-apa yang den da termakan terminum..terpijak, terhantuk...dan ter- smua...
  • -kalo korang raser gatal dan miang keladi nak kahwin, jemput la k..
  • -roger on board la slalu..kan memasing der FB,yahoo..
  • -ingat daku dalam doamu!

Friday, June 10, 2011

EXAM: Ujian itu bagus, Weehaaa.

15hb June ni,next week la.....exam yang  biggest ever dalam hidup akan berlaku.
.
.
.
.
.
.
.
Bak kata Presiden Ireland, jagan stress-stress biler nak exam. tapi exam adalah benda yang paling di takuti dan menyeramkan. Apsal ek? hanya dengan menghitamkan  A,B,C,atau D.....ianya akan menentukan hidup anda. Lulus atau gagal-jangan biarkan diri anda d selubungi misteri!. 

Hanya mengira detik-detik serta saat-saat itu (study kena hard and smart!) bila da tension study, tengok TV...borak-borak,makan-makan...study lek..camtu lah khidupan sekarang ni. Dahsyat!..kalo nak gi toilet pun kena limit time. Yelah hidup kite cuma de 24hours/day...tolak makan, tido-agak-agak cam 5 jam jek tinggal..sob..sob...

Tapi, kalo study hard camne pun...doa kepada Allah jangan di lupa. mohon keberkatan dunia akhirat. Mohon kejayaan menduduki peperiksaan. Biar hati tenang menjawab soalan serta solat lima waktu jangan lupa. Lebih rajin sikit, buat solat sunat, bangun malam..rajin lagi,puasa-bulan Rejab banyak pahalanya...Amin...

Mohon keberkatan daripada mak ayah jangan miss pulak.. doa orang tua adalah doa yang paling, paling terbaik. Mohon keampunan zahir dan batin. Mudah-mudahan kajayaan akan tercapai.

Kepada bebudak Nilai College:
>Semoga kejayaan bersama kita semua. Cayok2!!!
>all d best to you all..

Kepada bebudak rumah PT22086:
>Study rerajin...
>moga-moga-hati kita tenang menjawab soalan exam..
>semoga kita semua lulus dengan jayanya..
>aja-aja fighting!!!

Tuesday, June 07, 2011

Window shopping ke shadow shopping?

Semalam cik zaty ajak gi Terminal seremban, dengan baju kembang semangkuk and wedges, bergaya sakan la kitaorang. Dengan keta wira cik zaty-siapa yang drive????? of course cik zaty la. Den mane der lesen..sob..sob..sob...

Sampai Terminal, masalah utama adalah mencari parking keta-- punyalah payah, ya amat!..Last sekali, dapat kat ground lapan (layan jek la0 tak sanggup nak demand. Menapak sikit jek la.

Masuk Terminal,terus gi kedai All It-carik pendrive--brand Kingmax warne putih menjadi pilihan. RM 21.90, boleh la kan? jalan lagi, beli belt warne merah mak ngah! Hahaha.. roger cik eca-dia pun tempah satu (den belikan dia warne cream hitam) cantik gak!

Pastu gi makan kat KFC dulu-cik zaty laporr (kesian-anak orang). Kebulur lak dia nanti, sape nak jawab kat pak cik Karim ti???
Pas da kenyang, cik zaty berkenan nak beli baju ela wane merah hati, beli gak la--RM 28.90. Di syorkan untuk membuat baju kurung moden ye cik zaty.

Then, menapak lagi. Jumpe kedai beg plak. Cik zaty rembat satu-gabungan waRne cream, merah and itam...jeles-jeles-jeles sangat!!!

Pas rase-rase wet nak bes, kitaorang gi Jusco plak (teori mana la kitaorang pakai nih). Ahahhahah....walaupun kat situ der SALE, tapi kitaorang just cuci mata jek la. Tak berkenan di hati (ayat skema tuk sedapkan hati).Pastu gi beli Big Apple yang six pieces. Cik ekin and cik rehan tempah perisa durian..sodaaapp!!! RM13.50.

Masuk je dalam keta cik zaty ajak gi City Park-lepak jap----Laaaayyaaannn. Ramai umat manusia kat sini rupanyer. Der jalan sorang-sorang, berdua, dan paling best yang bawak anak-anak. Meriah! der jogging-amalan hidup sihat ni, der men layang-layang, der men skateboard, der bagi ikan oren makan kat tasik nun, der men badminton dan macam-macam la. Banyak sangat aktiviti kat sini.

Kitaorang beli air bandung and asam boi sebagai penghilang dahaga dan  keropok RM 2--lepak tepi tangga, makannn sambil tengok orang lalu lalang, ngumpat-ngumpat. Hahahahhah...tak seno-oh. Da kenyang, jalan-jalan lagi.

Kitaorang dapat snap la beberapa pict gak. Ehheheheh....Muka ala seposen dua:



.
.
.

Pas da lepak-lepak..gi isi minyak keta..balik rumah la....pennaattttt!!!!