THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label taxi JB. Show all posts
Showing posts with label taxi JB. Show all posts

Wednesday, September 12, 2012

Jangan pandang orang dengan (sebelah) kelopak mata!

Assalamualaikum.
(Actually,tak tau nak sharing gimaner).

Semalam (rabu), lepas habes keja kol 4.45 pm-terus cabut gi Larkin. Sampai saner, dah kol 5.15 pm (banyak bus dah terlepas). So, next bus is 5.30 pm (tu pun bus maner ntah aku cekau). Asal selamat sampai, Alhamdulillah. Dengan muka innocent mintak penampar (pak cik/ abang counter tunjukkan la maner bus tuh). Before that, gi sambar mineral water + roti chocolate Mighty White. Wat alas perut (dinner).

Aku dapat seat bawah-single. Cantik, selesa dan umpph. So, dengan tak leh wat tarian cha-cha or anything else selain tido-tido-celik-tido-tido lagi. Itu la yang aku lakukan selama lebih kurang 4 jam setengah. Sampai kol 10.00pm (TBS). Tunggu kat KLIA transit sampai bro Yem jemput aku (cam anak gelandangan dah). Dengan baju uniform and cover with sweater.

Sampai rumah, kemas barang + gosok baju + mandi. Fuhhh.... sedop tido. Bangun awal pagi-coz kena puasa (nak medical check up, bagi clean la result dia). Alang-alang gitu, niat terus puasa nam. So, remaining sehari lagi. Alhamdulillah. Lauk per sahur? Makaroni (uhuiiii..barat ciplak seh).

Pagi tuh gerak anto cik Aceki, sist Zana dan gi SM Megah (kol 9.30 sampai)--> register, meet one lady (sponsorship SM beb, ex-student Australia). Sempat gak tukar-tukar phone number. Very friendly + i like her. Humble, (thats why i said-jangan pandang orang dengan (sebelah) kelopak mata). Aku tanya la best la dok obersi-tak der la, baling batu--dengar gak orang Malaysia cakap 'Adoi'. Hahhahah...

Wat nasal swab (MRSA test), eyes test, urine test, take blood + xray. Pas siap semua, jumpa physician-Dr. Liew-Dr nih pun best, sempoi jek. So siap semua dalam 12.30 pm. Bereh..

Bro Yem anto gi TBS, and nek bus kol 2.15pm (actually dia gerak 2.30 pm). Hampeh tol. Selamat sampai Larkin kol 6.30 pm. Take another bus coz straight lek rumah. After turun bus, jalan sikit and tahan taxi.

Dalam penat-penat tarvelling daripada KL ke JB, pak cik Taxi boleh makes me smile with one statement yang membuatkan kembang semangkuk jap.
"Pak cik ingatkan amoi mener tadi, (that means muka aku putih lagi suci)."
Uhuii, pak cik. Kebenaran si balik kepekatan senja ++ aura lampu taxi loh.. Heheheh..

Finally, sampai rumah kol 7.45 pm.  Kemas barang, mandi, on lappy, update FB, update blog...
And the rest is history..... Salam.