THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label stroke tips. Show all posts
Showing posts with label stroke tips. Show all posts

Friday, December 13, 2013

Kencing manis dan strok? II

Bersambung daripada tajuk sebelum ini... Kencing manis dan... strok? I....

Fokus: kencing manis dan… strok? Diabetes and stroke?
Motif: selain aku kena translate back English-bm-english semasa presentation, pasted muka dekat situ menunjukkan betapa penyakit ini adalah serius dan bukan boleh bawak main hide and seek.


Fokus: aku yang lukis sendiri gambo ini tahu, demi emak dan ayahku. Oho, limited edition!
Motif: sebelum ke peringkat mendalam, dedahkan dulu dengan perkara apa yang mereka perlu tahu.

Fokus: basic kencing manis…. Ada dua jenis.
Motif: pembentangan ini adalah untuk public jadi not too mendalam.

Fokus: simptom kencing manis untuk terkurang dan terlebih gula.
Motif: so, bila tahu ini, apa yang boleh di buat, lakukan.

Fokus: watak utama dalam cerita ini.
Motif: strok pun ada dua jenis. Aku nak tekankan dekat saraf tu ha.


Fokus: FAST, ini international punya standard.
Motif: korang perlu tahu ini. And F.Y.I it’s an emergency!

Fokus: kenapa under kecemasn?
Motif: sebab dua organ paling utama dalam badan adalah jantung dan otak!

Fokus: kebtulan gambo en google sama dengan apa yang aku fokus-kan dekat my parents sided effect.
Motif: ini penting juga.

Fokus: aku buat untuk effect bagi otak kanan sahaja
Motif: sebab ini adalah bagian yang effect dan aku tak nak diorang kena buat perbezaan dan jiwa kacau dengan fakta yang terlampau-lampau.

Fokus: makan.
Motif: rakyat Malaysia memang suka makan, aku pun suka makan!

Fokus: aku tekankan dekat sini.
Motif: of course, kekadang orang kita suka makan/ beli ginseng or tablet or liquid yang cakap ianya baguslah. Itulah. Tp motip? Errr… jiwa kacau.

Fokus: Alhamdulillah parents aku tak gemok dan memang mula buat brief walking selain kemas rumah.
Motif: ini penting jugak woo…

Fokus: antara senaman yang boleh dibuat
Motif: amat bagus!

Fokus: bila tak buat apa-apa
Motif: gerakkan badan.

Fokus: bersambung untuk nasihat seterusnya
Motif: benda ini semua kena collaborate lebih biar umph!

Fokus: tip bila jatuh. Even kalau tak jatuh lagi bagus. Bahaya.
Motif: in case. Who know?

Aku sedia menolong, if korang terpikir benda yang sama even you’re not in medical line. Kalau korang mampu do presentation untuk project final paper university or project berbilion-bilion demi kerja. Why not do something looks same alike tapi mendalam manfaatnya untuk orang kesayangan? Think about it.