THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label pre atau post raya lagi best. Show all posts
Showing posts with label pre atau post raya lagi best. Show all posts

Monday, July 03, 2017

Raya. Raya. Raya.


Assalamualaikum,

Alhamdulillah. Tahun nih diberi kesempatan cuti lama lagi untuk part Raya.
Heheehee.
And Alhamdulillah jugak sebab cuti nilah banyak dapat tolong mak ayah prepared apa yang patut.
Banyak kena buat ohkey.
Phone pon tak sempat nak jengah apatah lagi nak dok depan Tv layan drama Tamil.
Jeling pon idoookkk.

Part kena gosok langsir, paling tak terdaya. Daripada 0730 am sampai pukul 0300 pm baru siap.
Ni berpeluh bacin semualah.
Nasib ada fresh air yang pump every beberapa minit tu. Tak dolah kepam bau rumah tu. Hahhah.

Pastu vacumm karpet. Nih surrender gila. Tak buat pon.
My adik and kakak yang buat. Korang tahu diorang buat bila?
Masa pagi raya, and siap before orang lelaki gih masjid untuk sembahyang Raya!
Hebat tak?
Fast and furious gamaknya lah.

And part masukkan kuih raya dalam balang, nih i did.
Senang jer.
Sumbat selagi boleh.

Pastu teman beli baju Raya. Oleh sebab, tau jem and takde parking lain dah.
Gi parking bawah pokok. Balik shopping, habis my car kena tahi burung.
Ceret ke apa burung tu semua?
Nak drive pon geli tengok meleleh jer kat cermin dashboard tu.
Pastu sebelum balik pukul 1100 malam, gih car wash sebab takut kena parang dengan ayah.
Sanggup.

Lain-lain tu banyak nak stories.
Macam lepak depan rumah tengok diorang bakar duit, main mercun. Pong pang. Pong pang.
Kami men bunga api jer. 10 sen 20 sen jer bakar. Jimat. Jimat.
Lagi, layan anak buah men keyboard.

Belajar dengan diorang buat pizza sosej, pastry nutella sendiri.
Spaghetti bolognese gak.
Haru biru pon lantak lah kan.
Janji bonding time, achieved.

Time before raya sempat gak hulur tak seberapa untuk charity part kat sekolah terdekat.
Anak-anak yatim. Selamat hari Raya buat mereka.
You're stronger than you think ok.

Lima beradik dalm keluarga kami.
Memang kebetulan pulak tema pestel-pestel color nak dekat-dekat sama gituh.
Link mind kuat.
Hidup gegirl!

Kemuncaknya, time petang nak Raya.
Masakkkkk!!!!
Nih, just ambil port untuk cutting apa yang patut. Tak involved dalam any nak bagi tips or resepi.
Sebab mereka masak lagi sedap daripada me.
Jujur. Tak riak.
Antara lauknya, ayam masak merah. Kuah kacang. Lodeh, rendang.
Tak masak banyak pon.
Sebab Raya kedua dah breakfast Paratha. Hahhaha...
Tambah.tambah.tambah. Jangan malu-malu. Ohkey.

Thank you emak jahitkan my baju raya.
So comfortable like always.
You're the best tailor ever!

So tu jela kot. Ada lagi, kita jumpa next post.
Bye!