THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label photoshoot dengan kawan-kawan. Show all posts
Showing posts with label photoshoot dengan kawan-kawan. Show all posts

Saturday, September 03, 2011

Photoflute-my convocation days

20 august 2011
.
.
.
.
Satu hari sebelumnya, aku kena datang ker  kolej kerana hendak megambil baju jubah. Samapai aja ke kolej-tidak disangka bahawa cik Dayah dan cik Mira pun turut sama datang (jodoh kuat nih). Kitaorang pun jalan sama-sama dan bual kejap aja becoz masing-masing nak rushing.

Pas gi kolej, kitaorang sefamily (ayah, mak, cik maya, cik tira dan saya) terus menuju ke Nilai 3. Shopping raya-beli selendang, langsir cantik warna emas dan jalan-jalan sampai penat. Walaupun time tu bulan puasa, sabar aja. 

So, selamat bergraduasi ya classmate!


Ini, masa on the way ke Kolej pagi tu--Inspirasi daripada kereta saga FL cik tira yang terbaru. Perasan cantik la orang dalam gambar nih (ahhhahah). 


Suasana masa dalam perjalanan convocation--semua nak inter frame diri sendirik. Layan jek lah. Bila lagi kok boleh jumpa dan chit chat sakan, ye dak..



Dengan tajaan pihak Felda-dari dulu hingga kini, maka tamatlah sudah sesi pembelajaran. Alhamdulillah, semua lulus. Dan jutaan dan terllion juta terima kasih kepada pihak Felda atas bantuan kewangan (rumah, makan, uniform, yuran etc.). Terima kasih!  


.
.
.
.






Tuesday, May 31, 2011

Celebrating house day >>> Dataran Nilai

HAPPY HOUSE DAY....
.
.
.
.
.
.
.

LIMITED EDITION only for PT 22086


PLACE: Dataran Nilai, Negeri Sembilan.
SPONSORED: Domino Pizza, Kedai Kek Tidak Bernama.
TRANSPORT: Perkhidmatan Cik Zaty Sdn. Bhd.
CLOTHS: Daripada almari masing-masing.
PHOTOGRAPHER: Tukar-tukar lah.
CAMERA: Pakai henset murah, jual tepi jalan jek.

---------------------------------LAND BRIDGE---------------------------------


Terima kasih semua atas kerjasama yang di berikan!.-Korang memang the best-



Tuesday, March 22, 2011

Gunung Ledang: We are here.



*memang superb 'boom; untuk yang suka kan kehijauan alam yang tenang tanpa gangguan. Banyak tempat bebas yang cantik (kalau pandai pilih). 


----------------------------happening--------------------------


Salam kejauhan daripada kitaorang di bumi Ledang. Kalau korang dok tarak tau nak gi maner tok berkelah bersama keluarga tersayang. Apa kata kalau singgah sebentar di sini (gunung Ledang) dan rehat bersama Kit Kat (iklan promosi tanpa bayaran dan rasuah). 


Layan pokok-pokok yang menghijau dan air yang super 'ummphhh' memang best amat! So guys, what you waiting for--makes your own group and go trakking.

Thursday, February 10, 2011

The full stop: Pengalaman di bumi bersejarah, Melaka.

Assalamualaikum..

Helaian pada kali ini akan berkisar mengenai bandar Melaka (cube bukak peta Malaysia bagi ynag tak tahu, ye). All sorts of things in the pass (love, sorrow, and not miss the Bitter).. (I think a lot of joy). What the nonsense are you talk, girl. 

Selain bandar bersejarah, paling best adalah landskapnya yang superb cantik dan menarik. Semua gambar yang diambil sungguh berseri kerananya, dengan tambahan touch magic makin likes superstar!

Walaupun laugage yang dibawa bersanma jhabis jahanam kerana terpelanting sewaktu perjalanan pulang, menaiki bus (bunuh diri yang tragik). Namun, apa aku kesah..

Pengalaman yang paling berharga!

*Imigination safe with me in town melaka. Let's start, girls:






Kerana model import semua lari ikut jejaka Singapore, maka aku secara trang-trang menjadi model tak bertauliah (suka dan rela sebenarnya). Hahahhha... Superb! (masuk bakul dan tarik sendirik ini orang)




Kerana aku dah berumur 18 tahun dan keatas, maka hormone adrenalin yang berlebihan telah membawa aku untuk keluar malam. Maka, antara 'snap picture' yang dapat adalah:


Di lain hari, kitaorang sempat la gi Pantai Tanjung Bidara (masa lawatan ke Ledang, sebenarnya). 


Masyuukkk!!.. Try la gi shoot kat Melaka (pandai-pandai la carik). Google, GPRS ker, asal uummpphhh..













 .
.
.
.
.
.
.

To be continued.....

Saturday, November 20, 2010

Sunway Piramid: Mari main Ice Skating!

Assalamualaikum...

Cerita paling besh tahap cinta luar biasa yang ingin aku ingin kongsi dengan korang semua adalah pengalamanku bermain Ice-skating di Sunway Piramid. Keegoan terlampau untuk dinafikan adalah superb lebam seluruh badan pada keesokan harinya (percayalah!). 


Pertama kali skate--(tak yakin) takut gila-gila!
Mula-mula gi kena bayor la dulu kan *tip saving-bawaklah sock dan sarung tangan korang sendirik. Nanti siap semua,diaorang akan bagi badge tok pasang kat pergelangan tangan. Pakai la. Bila nak masuk, kena scan la dulu. 

Pastu, gi bahagian mek kasut--diorang de siap tempat mengukur, korang tak yah bawak tali tape untuk ukur sendirik. Kasut dia ala-ala boot tentera tu hah. Berat dan padat gak la. Bereh jek pakai kasut, wat senaman cikit bagi longgar semua otot (caranya? pose banyak-banyak). Hahahahh..

Dah ready? Apa lagi...SERBU!. Bagi yang da keyakinan super powerful, boleh la terus skate. Kalau korang cam aku, kenalah men di tepian pantai dan menari cha-cha (nanti korang akan perasan ramai dok pegang tiang kat tepi tu). 
*tip-kalau korang jatuh tertiarap, terbongkang: Jangan malu dan risau coz akan ada la cowok sehandsome Taylor Launter dan cewek cantik bak Jessica Alba, akan tolong korang (hyperbola sungguh). Jangan jadi gediks sudah la...

Dalam tiga empat pusingan pastu, korang alhamdulillah boleh skating sorang-sorang dah. Boleh la men kat tengah dan tunjuk teror!. 


Kadang-kadang gak ada orang langgar, terlanggar, jatuh, terjatuh, dan macam-macam insiden agi--ianya hendaklah dibantu ++ gelak cikit-cikit kerana semuanya saling belajar. 

Bagi yang raser da fed up---relax la. Lain kali datang lagi (practice bebanyak) . Coz boleh dikatakan ramai yang tak pandai gak dan jangan jeles bila bebudak kecik yang lagi superb pandai dalam skate, siap wat dance lagi!. Uhuiii..

Bukan straight korang leh main-coz bila dah basah cikit. Korang harus keluar dan rehat dulu kerana diorang akan kasi kering jap guna alatnya la...


Bila dah siap semua, korang boleh men semula-nak seenjoy maner pun tarak kesah la- Lastly, jangan lupa jalan balik rumah.


*tip-untuk keselesaan pas main skating, bawak baju dan seluar lebih. Yang dalam-dalam sekali, ok. Coz bila korang jatuh, basah la korang punya baju. 

Baiklah. Gitulah Mak Bedah citernyer...
P/S----> Jom skating reramai Malaysia! Saper nak belanja???


Monday, April 12, 2010

Tanjung Emas, Muar, Johor

Assalamualaikum.

Selepas praktikal lebih kurang (tiga bulan) di Hospital Sultanah Fatimah, Johor.
Perjalanan kami ditamatkan di Tanjung Emas!. Outsider activities that can bring fresh air to your brain (yang dah beku beribu).

Segala ke-happening dan ke-enjoy semacam bila peluh jantan sudah keluar kerana dek matahari yang memancar.---> bau badan pun sama gak!.

Macam-macam ada-aerobic, main bowling cara kampung (kelapa sesat) dan so on.
Kumpulan paling teruja amat lagi membanggakan adalah saper algi kalau bukan kami semua!.
Tak ingat la TAG line popular masa tuh.
Apapun, kami tetap juara dan juara, dan juara gak.

Jangan dok belagu bila kitaorang (yang ala international sesat gitu),
mengajar diorang cara adat dan permainan budaya Malaysia.
Mungkin sehari dua pas diorang lek saner boleh di-applikasikan pada keluarga dan kawan-kawan rapat.
Hahahaha..





Say peace no war!