THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label persahabatan. Show all posts
Showing posts with label persahabatan. Show all posts

Saturday, July 21, 2012

Travelog persahabatan bersama Shu Hamid

Assalamualaikum.

Small anger,
Silly fights,
Simple texts,
Serious jokes,
Sensitive feelings,
Senseless speeches,
Million sorry's,
Billion thanks,
Few questions,
Unlimited answers,
No hesitation,
Full trusted..


Mixture of all the above is what i call............... Great friendship, shu!

Personally, our friendship about 13 years plus minus.
Since i standard three.
At that time, we seated beside each other.
Both of us are "pengawas versi mawas".
Hahhaha....

Time Form one, not too close.
'Cause this year, we're had lots of friends.
Only a high school in my place.
So, still der aura kamceng-kamceng lah.
And FYI, we're not in same class.

Paling aura kekamcengan melampau tahap petala ketujuh adalah time Form four dan five.
Yup! Again we seat side by side.
And at the last row.
Kahkahkah.
And again, " pengawas versi mawas".
And don't called me, bajet bagus.

After SPM, we separated.
She took STPM at Johor and i go to Nilai College at Negeri Sembilan.
Jumper pun ala tak sempat menyempat.
Pas dia STPM, fly pulak ke Sarawak.
Lagi la teruih susah nak berjumper.

Kekadang bila aku cuti sem, dia tak cuti.
Bila dia cuti, aku pulak tak cuti.
Gitu la.
Next, bila aku dah bes blaja dan keja.
Kitaorang try-try la curik masa yang ada untuk berjumpa.

Yesterday, on the way to my hometown
Friday, half day.
Aku mesej dia ajak jumpa.
Dia pun on-ok!.
Sampai rumah dalam kol dua petang, then siap-siap. 
Sembahyang zohor dan lepak ngan mak kejap. 
Around 3 o'clock, aku start motor dan teruih gi uma dia. 

First time we meet.
Gila kurus dah dia ni.
Dah anak dara da pun. Ahaks!. Maka dengan hati yang baik lagi mulia, aku pun ajak la lepak kat warung area-area sini (no McD, KFC ok-just ABC plus keropok lekor).
Dia pun layan jek. Borak-borak...gosip-gosip...update pasal diri memasing.
Gila best.

But, at that small stall tu tak boleh la nak gelak sampi terburai isi perut coz ada la geng lelaki pun lepak situ (nyebok jek kan diorang nih).
So, kitaorang pun move-lepak kat taman Botani (tepi masjid).
Heaven giler beborak sambil pekena pisang goreng plus jejemput pisang.

Dalam story mory, hujan rahmat pun turun la.
Kejap jek la (dalam 3, 4 Minit). Der gak bebudak sesat mane gi main bedak bersama aura balingan manja ngan kengkawan diorang.
Secalit gak la kena motor ayah den.
Dimaapkan la.

Pas ujan, kitaorang pun siap-siap nak balik.
Yela-asar tak gi nih.
Round ala kadar, then anta Cik Shu ni balik rumah dia.

Sedih versi goodbye la nak berpisah.
Tapi-harap-harap before dia fly semula ke Sarawak seminggu pas raya.
Dapat la kitaorang jumpa lagi. Yeehhhaaa..!!



Friendship make prosperity more shining and lessens adversity by dividing and sharing it.
[info][add][mail]
Cicero (106 BC - 43 BC)On Friendship, 44 B.C.


Wednesday, March 16, 2011

PT22086: Lagu ini khas untuk kawan-kawanku.

Sindentosca-- Kepompong.

Dulu kita sahabat
dengan begitu hangat
Mengalahkan sinar mentari


Dulu kita sahabat
berteman bagai ulat
Berharap jadi kupu-kupu


Kini kita berjalan berjauh-jauhan
Kau jauhi diriku karena sesuatu
Mungkin ku terlalu bertingkah kejauhan
Namun itu karena ku sayang





Reff:
Persahabatan bagai kepompong
Mengubah ulat menjadi kupu-kupu
Persahabatan bagai kepompong
Hal yang tak mudah berubah jadi indah


Persahabatan bagai kepompong
Maklumi teman hadapi perbedaan
Persahabatan bagai kepompong





Na na na na na..


Semua yang berlalu
Biarkanlah berlalu
Seperti hangatnya mentari


Siang berganti malam
Sembunyikan sinarnya
Hingga dia bersinar lagi