THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label pantai Remis kuala selangor. Show all posts
Showing posts with label pantai Remis kuala selangor. Show all posts

Monday, April 14, 2014

Gumbira, allergic, MC

Assalamualaikum.


Yesterday, 
Aku and two of my friends gi Pantai Remis Kuala Sekangor. About an hour daripada Kepong, so just borak kosong dalam kereta. And around 3.00 pm kami dah sampai. So, gi makan. Sila fokuskan apa yang aku makan : nasi goreng kampung plus kerang bakar. And sebotol air mineral yang aku beli kat Stesen Shell.


Pastu, balik dalam kol 7.00 petang and aku tidur awal. Around 9.00 pm. Penat agaknya and raser badan aku tak 'sedap', then aku tidur jek la. Waktu ini aku tak tahu lah muka aku bengkak ke bengkok... So aku assume esok okay dengan sendiri ya.

Esoknya, 'apsal muka ko terus sangat?' Oh yeah, merah-merah dekat dahi memang terang- bendeeang nampak. Gatal? sikit-sikit. So, aku gi ER.... Sure aku allergic seafood. Piriton... Nak tablet? Injet? Lotion? 

Memula aku cakap tablet jek la.... Sebab aku ada case tengah on. Nasib baik ada backup Orang untuk my part... even..... Actually aku tak nak kena inject IM dekat buttock, malu! Rupa-rupanya IV, cucuk kat tangan. Guess what, aku kena poke sampai empat Kali. Heaven la jugak?!

Medication semua aku dapat. So, aku MC and nak tidur.... Tadi aku dah kol my Emak, mak aku gelak jek la. Aku ingatkanlah dulu jek aku allergic (masa kecik) rupa-rupanya hujan di tengahari. Okayyy...,

Aku tidur dulu la yek, take a nice sleep. 'Lil drowsy... Bye!