THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label nur haziqah hayazid. Show all posts
Showing posts with label nur haziqah hayazid. Show all posts

Wednesday, October 04, 2017

Ziqa and her birthday cake

Assalamualaikum.

Happy birthday to you.
Happy birthday to you.
Happy birthday to you.
Happy birthday to Nurul Haziqah.
Happy birthday to you!
I love you so much dear.

Please don't grow up so fast.

Thursday, July 11, 2013

Cerita lawak cik Ziqa

Assalamualaikum,

Dah lamer aku tak citer pasal Cik Ziqa. "Dia memang superb lawak." 
Berikut adalah antara kisah lawak yang aku dapat daripada penceritaan mak aku (nenek dia) dan sist Tira, kakak aku (aunty dia):

***
Di suatu petang yang indah, cik Ziqa tengah tengok kartun dan nenek dia telah alih siaran. Cer teka ape cik Ziqa cakap?!

“Nenek,”
“Kenapa bukak cerita ni. Ziqa kan kecik lagi, ziqa kena tengok kartun.".... "Nenek bukak Upin Ipin, Ziqa nak tengok.”

***
Sedang aunty Tira syok cat rumah, cik Ziqa datang kepadanya…

“Cik Tila, jom teman Ziqa pergi rumah sebelah. Nenek tu ajak Ziqa pergi rumah dia.”
“Pergi jek la. Cik Tira ada kerja ni.”
“Jom la.”
“Pergi je la.”
“Jom la teman.”
“Pergi jek la. Tu nenek ada.”
“Tapi Ziqa segan.”

***
Sedang Atoknya membebel kerana suatu masalah, Ziqa telah bercakap sesuatu yang membuatkan Atoknya terdiam seketika.
“Atok ni bising la. Cuba Atok cakap slow-slow, Ziqa tengah tengok kartun ni.”

***
Oleh kerana tiada sesiapa ingin membawanya pergi jejalan, cik Ziqa telah mendapatkan Atoknya:

“Atok, atok nak pegang Apiz tak?”
“Hurm.”
“Tapi atok kena bawak Ziqa pergi jalan.”
“Tak nak la. Atok tak nak pegang Apiz arini.”
“Ala, Atok. Atok pegang la Apiz, bawak la Ziqa pergi jalan ae.”

***


Kalau cik Ziqa terjatuh, dia tak nangis. Tapi dia cakap ayat ini:

“Tak pe, Ziqa OK. Ziqa dah besar.”

***
Ciut!!!! sesangat la cik Ziqa nih.
Missed you cik Ziqa!- aunty Diba-
*Maap kualiti gambor yang kureeeng.

Sunday, April 21, 2013

Cik Ziqa: i loved you, beb

Assalamualaikum...
Tetiba aku tangkap rindu kat budak sorang nih. Lamer dah kita tak berjumpa dia kan (padahal tak la lamer sangat). Bila aku tepon Emak, dan nak cakap dengan dia nih... kemain payah. busy kemain. Sibok gaduh perang mulut dengan Atok dia (Ayah). Itu salah... ini salah. Yang betol, dia sorang jek... Aku pun takut nak gaduh ngan Ayah, dia siap boleh cocok bontot Atok dia lagi... Tabik lapan ratus kali la sama cik Ziqa nih. Hahhaha... Atok dia nak marah pun tak boelh coz hati cik Ziqa sangat sensitip. Kang dia wat silent action... takde la pengubat kesunyian orang tuaku. umpan jajan mungkin solusi terbaik.

Bila aku godek-godek isi lappy ni, ad la jumpa satu folder penuh gambo dia ngan cik Alia. So, ini yang aku dah edit bagi korang lihat. 
Cik Ziqa buat muka comel. Ingat comel sangat la tu... siap posing dalam kereta lagi.Tapi seriously, cool sangat. Hidooppp Cik Ziqa!


Wednesday, January 23, 2013

Sunday, July 01, 2012

Cik ziqa-Si Puteri Jawa.

Assalamualaikum.

Kecomelan triple ganda di berikan kepada 'lil princess of Jawa: Cik Ziqa, atas usaha keras belajar A, B, C dan menconteng atas kertas wat garis luruih. Hehhehe.. Penat gak layan budak sorang nih.

-Hardworking kids-

-Learning back A,B,C with miss Ziqa-

Cayok!!!

Penaja: meja putih cik Maya.

Saturday, March 31, 2012

Kuching, Sarawak: Cik Ziqa Up, Up Away...

Assalamualaikum.

Pada 25, 26, dan 27 Marc 2012- Cik ziqa and her family going holiday at Kuching, Sarawak with the Air Asia flight. Sungguh kejelesan terserlah bagi kitaorang semua yang tak dapat pergi sama atas tuntutan kerja yang berlambak-lambak-lambak menanti (hahah...ayat).

So, memandangkan aku pun tak gi-jadi nak explain more pun tarak boleh la. Ti lain pulak jadinya kan. Maka dengan ini- patik mewakili semua pembendaharaan mempersilakan rakyat jelata melihat some shoot yang berjaya di ambil sepanjang mereka di sana. Lai...lai... :

Gaya ala dapat gores dan menang-sampai terduduk keriangan-

Dinasourus datang Sarawak? Uhuk...

Super cute la kamu Cik ziqa-ngan topi pink-

-Cik Ziqa with her father-

-Cik Ziqa with her mother-

Pemandu pelancong yang sesat jalan. Ahaks!

-balik Johor semula-

..............Finish...........

Wednesday, March 07, 2012

'Lil princess with her red Rabbit

Assalamualaikum.

Hey you, 
A 'lil girl with your rabbit bicycle's. 
Why you must look damn cute and very mengancam habis. 

I hate this, i hate this.
Comeeeellll sangat!
Awat la hang so cute.
Geram, geram.

Meh see how ragam masam manis cik Ziqa, 
Check it out :


Tong cat pon kau sapu sekali.
Ish dia nih.

Sunday, December 04, 2011

Photoshoot: Gambar budak paling comel.

Sewaktu jalan-jalan shopping di Mall- suasana begitu kecoh dengan adanya dua orang makhluk cilik ini. 
.
.
.
.
.
.
.
.....Soalannya......
.
.
.
.
Kenapa diorang (watak yang dibawah) begitu comel, ciut, miut, dan tersangat la awesome!.





.
.
.
.
Thi two princess yang begitu ummph!
Love ya!

Friday, November 18, 2011

Mostly Figures: Baby, Kamu Sangat Comel


Assalamualaikum.....

Sesungguhnya-tiada siapa dapat menolak serta menafikan kecomelan, kekuitan si cilik nih (cik Nurul Haziqah Hayazid). Oleh itu, sebagai bukti bahawa cik ziqa ni memang superb model international, maka 'try' tengok gambar-gambar di bawah ini (nak tunjuk real tak boleh kan). 

Korang akan rasa terpaku dengan keindahan Allah yang maha sempurna (mudah-mudahan). 
Tunggu apa lagi----






--------------------------------------------beshnyer!!---------------------------------------

Daripada tembam dan kurus---kecik ke besor. Dia tetap comeh dan makin manja kat atok (nek motor) dan nenek dia (gi pasar pepagi). Huh, jeles I!. 




Tak kira gi jalan Mall, gi bengkel kereta--dia tetap boleh tersenyum manis dan menampakkan batang giginya yang tak seberaper tuh. Tergoda I!

*Semoga cik ziqa tatap tersenyum dan comel selalu.. Sweet time with you, babe!

Friday, June 03, 2011

BEACH: Siapakah si cantik manis ini?



Biler sist yam cadangkan nak gi Batu Layar musim cuti maser tu, terus cadangan diterima (tanpa banyak soal dan bantahan pembangkang). Teruja gak la, da lamer tak gI pantai. Rindu bangat sama bau dan suasana pantai!.

So, dengan berbekalkan nasi lemak, nuget, kentang goreng untuk cik ziqa, and ayam goreng untuk cik mamot... Maka misi possible di teruskan.

Yabedabedoooo...





.
.
.
<<<<<miss you like crazy cik ziqa!!!!>>>>>



Sunday, February 13, 2011

PUBLIC FIGURE: Nurul Haziqah Hayazid

Hello readers, lets meet my anak buah (pertama). Keterujaan-melampau-lampau. Alhamdulillah...sihat ibu dan anaknya nih.





.
.
.
.
.
.
.

i love you cik ziqa...

Saturday, December 18, 2010

Cik Ziqa: Aku dan Nur Haziqah Hayazid


Assalamualaikum.
Yes. Inilah dia muka cik Ziqa yang terbaru. Huhui. Comeh tak, comeh tak? Hehhehe... Then, sebelom aku balik Nilai, Negeri Sembilan. Aku tangkap cintan picture beebanyak sama ini budak. Ti winduu...



Orait... cukup bekal untuk ke Nilai. Hhehehe.. Damn, i'll miss you cik Ziqa. Huhhhu... do you missed me? Oh, kecik gi-tak paham apa aku cakap.