THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label my baju kaler pink. Show all posts
Showing posts with label my baju kaler pink. Show all posts

Monday, June 12, 2017

Iftar: Geng Sime Darby

Assalamualaikum.

Salam Nuzul Quran semua. 
Hahahaa. Baru ada kesempatan nak update.
Sorry lorh.
Sebab banyak pulak kne cover oncall orang lain. 
Ikhlaskan je hati sebab pikir nak cuti seminggu kan... Pastu lantak koranglah nak tunggang terbalik.
Cayokkkk!

Alhamdulillah. Even gitu,
Time post call after habis kerja. Sempat join iftar mane-mane program.
And one yang penting adalah iftar dengan budak spital lama. Sime darby punya team.
Ini aktiviti wajib setiap kali Ramadhan.
Sebab hari lain punyalah susah nak join makan or gih mana-mana event.
So time puasa bit must have.

And memangkan time area pukul dua petang. Panas. So malas nak bawak motor.
Naik LRT, jump ke KTM.
Turun Kepong dan naik Uber.
Sampai sana. Ramsay Sime Darby Park City... banyak perubahan dah.
Makin lawa gituh.

And sempat la jumpa few friends yang semestinya tak dapat join sebab oncall and some doc.
Diorang risau tengok i makin kurus.
Replied je, cakap penat sangat. Makan pon tak lalu.
Dan borak sampai pening.

Asar kat sana and terus siap-siap gerak ke tempat nak buka puasa.
Nasib tak jammed sangat.
Kami berbuka di Kelab Golf Abdul Rahman, rasa nama tempatnya camtu lah.
And tiba-tiba segan sebab ramai yang in ootd dengan baju melayu, jubah and baju kurung bagai.
Kami sempoi je pakai macam nak pergi bazar Ramadhan gamaknya.
Tapi ada kami kisah?
Kan.

And lauknya semua sangat debom. Sangat.
Ada grill. Manisan part. Ada western. Lemang. Memang best gila.
Buka jer, semua terkam makanan bagai tak ingat dunia.
My friend sanggup tolak kurma sebab lebih sayangkan lamb chop steak dia.
Haish.

Before melantak sangat, kami plan makan sikit.
And terus Magrib dulu.
Sebab nak lepak sampai kembung after that.
Ni baru betul friendship goal kan?
The best!




And telekung tuh, siap-siap bawak.
Sebab biasalah tahu nak kejar Asar Magrib kan.
So, mana tahu my friends semua buat kerja gila nak solat tepi jalan ke.
I'm prepare oh key.
And shared la dengan budak-budak nih yang nak pakai.
Bagi owner sebenar dia pahala bnayak sikit.

And you know what, sempat i cilok lauk daging masak hitam mereka yang awesome.
Sebab ada bawak tupperware satu, bekas buka cenkodok semalamnya.
Hhahahha....
Well.
Rezeki la namanya kan.
Muka innocent la time masukkan lauk tuh.

Pastu balik, ingat nak naik train. Pastu jump LRT.
Tapi dah malam gila, kol 10.00 nak ke 11.00.
Keretapi pon tunggu-tunggu tak sampai-sampai.
Lastly decided naik Uber jer.

And dapat Uber lelaki. Mula-mula rasa takut gak. Tapi after screenshort dia punya plate no and contact no. to my friend. 
Rasa ok sikit.

Rasa nak lempang diri sendiri sebab tak merempit petang tuh.
Redha sangat lah. Dia nak charge beratus pon sanggup lah.
Janji sampai rumah.

Ni kalau my emak tahu ni, mahu dia rantai satu bulan soh dok umah.
Sorry ma.
Tak nak la susahkan my friend suruh hantar. Sebab nanti kesian pulak dia balik sorang-sorang.
Dia pon perempuan.
Logik tak.

And next post, pasal PCMC iftar plak.
Jom.