THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label motor dan hujan. Show all posts
Showing posts with label motor dan hujan. Show all posts

Wednesday, September 24, 2014

Motor dan hujan

Assalamualaikum,

Sejak dua tiga minggu ni, setiap awal pagi and petang mesti hujan.
No, aku tak merenggut... coz i know, hujan itu rahmat! Okay.
And aku tahu gak if time raining or after rain... maka perlu bawa motor dengan slow motion. Ignore any horn and berlagaknya orang disekeliling kita. Just because we want stay fix and safe. Yeah! Like i care, huh.


So, one day (two days ago) ... that time, is after rain and aku ikut rule.
s.l.o.w.
time nih baru nak gi kerja.
But in persimpangan, this uncle (depan aku) look tak stable and tayar dia cam lari, aku pon tak tahu the reason tetiba unbalance. And tup-dia jatuh.
Uncle nih, dia punyer box untuk isi makanan i think tak terabur la. Just pecah kotak merah dia tu sikit-sikit. Isi semua, okay i think. And bila begitu, aku makin slow la bawak...

Unfortunately, lelaki muda belakang aku...dia ingat aku slow and steady, tanpa ada maksud apa-apa. But, he doesn't know in front of me. Tengah dia motong aku, and bila tahu ada uncle tu jatuh. Dia break emergency. And kan hujan- tayar licin.
Tup-dia jatuh sama.

Aku macam-OMG!!!
(okay, next motor. Kidding.)

And, aku lalu tepi site kejadian, aku nak tolong... but looks diaorang okay. Uncle tu bangun, and young man tu tengah shock and try bangun. Nasib baik no kereta that time. So, motor belakang aku lagi, dia berhenti.. Tolong apa patut. Another car pun tolong sama.
Alhamdulillah, no major injuries.

Then, lepas persimpangan-aku bawak maintain bawah 80km/j.
: )

Until sampai hospital.
Thanks Allah.