THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label majlis kawan aku kahwin. Show all posts
Showing posts with label majlis kawan aku kahwin. Show all posts

Thursday, November 07, 2013

Kawan aku kahwin!

Assalamualaikum,

Paling tajuk utamanya yang aku nak cerita adalah kawan aku si cik Liha dah kahwin!
Pang-kopang-kopang-kopang-gelembing-gelembing.
Pang-kopang-kopang-kopang-gelembing-gelembing.

Aku naik motor (kat kampung benda paling best di buat adalah merempit bersama) pergi dengan si Shu, kawan sepermainan sejak di darjah Tiga. Kami sempat pergi masa dia nikah dan malam berinai.

Anyway, selamat kahwin dan menempuhi alam berumah tangga. Hang kalau masih tak matang den tak tahu nak ghoyak aper... congrats, my friend!.

Aku dah lama tak melukis, tetiba dapat job sebagai seorang penconteng inai orang. So, nervous la. Kang kalau tak terkenan di hati, susah jugak tuh. Inilah ropanya, Inai yang aku ukirkan untuk dia. Sedikit messy untuk copy and paste bagi tangan yang satu lagi. Satu sebab aku boleh persalahkan adalah mata si tube inai begitu besar dan tak sekecil or sehalus yang di ilutrasikan. Jangan tertipu.
Kad jemputan dia yang unik dan creative.
Sekitar gambaran kawan aku kahwin. aku ingat la kan, dia guna tema kuning and hijau... gitulah sebab itu jek wane paling meriah yang aku tengok dalam lapan kali pandang. 

*add info: Aku sedikit terkejut dengan budaya sekarang. Macam-macam pengantin ni kena spend yang aku anggap macam, 'wajib ker? tak cam membazir?' questionnaire... Ni next time ada idea aku nak collaborate lebih. So, malam berinai? Aku pernah dengar, tapi tak suka ambil tahu. Nak wat kajian lebih lanjut pun as aku mention tadi, aku nak wat post special pasal bab ni. So, tunggu…  jeng-jeng-jeng.


Saturday, January 28, 2012

Bila ex-classmate aku dulu dah kahwin.

Assalamualaikum.


Hah, propa-propa-propa-la-sangat. Muka aku sesuci salji cam kat atas nih. Walaupun aku harap ianya menjadi kenyataan, sebenarnya. Tetapi, der gak sebijik dua jerawat gak nak nyebok display kat muka aku dan berjaya di sembunyikan dengan bantuan Photoscape. Mekasihlah. 

Okeh, actually aku pakai baju kurung polkadot tuh untuk gi kenduri kahwin kawan aku masa time form 4, 5... Congratulation buat empunya badan. Aku pun tak sempat nak mek gambor ngan pengantin. Hehehe.. gambor aku adalah. Huhui. 

So, masa gi saner. Aku rempit ngan cik Liha gi rumah pengantin. Hujan gerimis sikit-sikit la time tuh. Takpe, demi kawan-aku datang gak. So, masa sampai jek-teruih jumpa empunya majlis dan wallah. Ramainya bebudak ex-classmate aku yang aku jumpa. Budak kelas sebelah pun ada la. Suka-suka-suka. Then, berbual, berbual. 

Kitaorang chit, chat dan update diri memasing sampailah waktu pengantin sanding. Pas sanding, apa lagi- makan time. Nasi minyak! Sodap-sodap. Aku makan berdua aja ngan cik Liha. 

Cik Liha pun sempat la update pasal diri dan family dia. Inalillah-arwah ayah dia baru jek meninggal beberape minggu lepas time tuh. Aku pun tak sempat hadir kenduri tahlil. Then, pas makan. Family aku kol soh balik coz kitaorang kena gi rumah kat Pasir gudang (mengemas la tuh). 

So, mintak diri kat kengkawan (dah besor-besor semuanya dah). Pasnih, turn saper pulak. Hahhaha..
Amin.