THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label lagu budak-budak yang di kucar kacirkan. Show all posts
Showing posts with label lagu budak-budak yang di kucar kacirkan. Show all posts

Wednesday, March 13, 2013

Lagu budak-budak?

Assalamualaikum,


Air pasang pagi, Turun pukul lima...
Nyonya bangun pagi, siram pokok bunga...
Pokok bunga melur tanam tepi pantai---


"Woish, bukan tanam tepi pantai la... Tepi kolam!"


"Tepi pantai laa...aku dulu nyanyi, tepi pantai."


"Aku pulak, tepi kolam.."


"Aku... Tepi kolam."


"Tepi pantai!"


Kau??? Tanya kawan cik yang lagi satu dekat kawan kami yang dok bertengek atas kerusi...

"Kau jangan tanya dia beb, budak international school tuh.... Mana ada lagi pasang pagi petang siang malam ni. Diorang punya ba..ba... Black sheep."


Kahkahkah... Siot betollah diorang ni kan. Tapi tak per, kutuk depan-depan.

Pasal lagu tadi pulak, jalan penyelesaiannya adalah...
Carik balik cikgu sekolah tadika korang Dan tanya mereka untuk mendapatkan jawapan yang sebenar-benarnya...


Ci-lo-oh la hang, pak cik Google kan ader... Dia sedia berkhidmat maa... Internet pun free (wifi).. What's the problem.


Jawapannya....
Korang carik la jugak ae, kata orang bila kita carik sendirik. Lagi kita ingat. Adios!