THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label kome tentang hari kraf malaysia. Show all posts
Showing posts with label kome tentang hari kraf malaysia. Show all posts

Friday, March 25, 2016

Art: Hari Kraf Kebangsaan 2016

Assalamualaikum.

Pada antara 24 Febuary hingga 06 Mac 2016 yang lepas, kawan tempat kerja aku ada ajak pergi sini.
Diorang sangat enjoy layan untuk buat inai.
So, one day... tak banyak case...
Aku berkesempatan pergi sini.
Selain teman kawan aku nak wat inai katanya.
So at the first time gih, aku kata aktiviti camni sangat awesome.

Memang aku suka yang homemade nih.
Apa-apa homemade aku rasa benda tuh hasil ketelitian dan with love.
Hehhehe...
So, masa aku tengok diorang remodeling besi, hasil daripada orang tempatan kita.
Aku cam, Wow!
Good job.

Pastu, aku masuk one big canopy yang ada hasil seni daripada setiap daerah.
Mostly yang aku perasan, more pada pantai Timur.
Memang awesome and harga dia not bad.
Just nice dengan keteguhan kayu dan kesempurnaan benda itu.
Aku gak sempat try main gasing.
Lama gila tak main.
Tapi dua tiga try tak menjadi pusingan dia.
Pastu aku fed up.

Masuk dalam lagi, dah bab more pada pempuan.
Diorang start jual batik, songket pada harga yang nangis tengok.
Cecah reriban.
Aku nih if reriban hanya pada baju, aku boleh kagumi jek la.
Nak beli tuh... maybe not in my list ever and ever.
Sorry.

That's my first time aku gih la.
Untuk yang second time aku gih, bit petang. Around 6pm.
Orang boleh gak ramainya.
Aku skip bab canopy besar dan orang jual baju-baju punya sebab not so interested anymore.
So, aku sempat makan eskrim sambil round-round carik part yang best daripada ini.
And,
Dah aku jumpa this kedai yang jual bab-bab lukis tepi corner.
Terus aku stop and balek-balek.
Dan aku telah memebeli this batik colouring fun things.
Just Rm 20.00 only.

Itu rupa asalnya, dan cam bease warna basic dia bagi adalah...merah, biru, kuning dan itam. Provided also satu berus Cina dan tempat bancuh colour. Tak payah letak air sebab dia memang watery oily pon. So, let it be. Just mix and match ikut kepakaran!
My result.
; )
And after pilih-pilih, diaorang said yang ada line untuk try makanan tempatan.
Dan bila bab makan-makan nih tak boleh lepas la kan.
Terus kami wat aksi jalan laju.
Cover, cover.
And jumpa...

Aku try laksa Kedah. Sedap, Rm 3.00 only...
Tapi aku lupa nak bayar air sirap kedai sebelah.
Aku enjoy-enjoy makan, air tak bayar... aku harap mak cik tuh halalkanlah.
Amin.

And sempat try wajik.
Lagi penderam kuih. Sebab kurang minat, makan sikit jek la.
Tengah-tengah makan, kawan aku cakap ada tempat lagi satu yang lagi happening.
Kami pon gi sana plak.
Sebab kan perut penuh, aku just makan keropok lekor dan air sahaja.
Magrib pon dah ujung waktu,
Time untuk beransur....
So, gitulah ceritanya.

Untuk aku, pendapat untuk event ginih.. aku sokong bab yang sedia ada.
Tapi aku more sokong untuk aktivi yang kedai aku beli art canvas batik tuh diperluaskan lagi.
More kan lagi benda-benda gituh.
Sebab tuh lagi kita more participate daripada participate beli baju beeriban tuh.
Harga pon not bad.
...Tetiba rasa rugi lak beli satu jek.
Ehem-ehem.
Bye!