THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label kisah lawak seram. Show all posts
Showing posts with label kisah lawak seram. Show all posts

Tuesday, May 21, 2013

Lawak Seram Kepialu: Kisah Jenazah yang Ku-tersentuh.


Assalamualaikum.

Morning! Aku suka dengar cerita or story yang berunsur lawak sampai mengalir air mata. Then, masa itu sedang kitaorang lepak-lepak depan TV tengok drama Melayu… ada bab pengambaran di kawasan kubur. So, kawan aku start cerita la kisah dia masa praktikal uruskan orang yang dah mati.

Jeng-jeng-jeng…
One day, kisahnya hari itu ada la orang meninggalkan dunia buat selama-lamanya. Sedang kawan aku tengah tarik tali bagi menggelakkan menguruskan si mati… habisnya dia tolak mentah-mentah sebab fobia melampau. Takut sangat!

Lepas kawan kepada kawan aku siap buat semuanya dia pun cakap la: ‘Kata orang-orang tua… kalau kita tak uruskan mayat itu, malam nanti dia kan carik kita tau. Sentuh sikit pun jadik la.’
Yang kawan aku ni dalam dok caya tak percaya pun pergilah gak setapak ke setapak kat tempat mayat yang sudah berbalut tu. Antara rela dan paksa, dia selak sikit langsir yang ada dan cepat-cepat sentuh kaki si jenazah tu. Sambil muka toleh tempat lain-tangan saja menghulur. Bengong.
Kawan aku cakap: lepas aku sentuh, aku terus lari laju-laju ke belakang. Takuuutttt!!!

Kitaorang pun tambah la… agak-agak time kau tengah hulur tangan (sambil mata tengok tempat lain)—tetiba ada tangan sejuk sambut tangan kau. Agak-agak mesti kau jerit terkinja-kinja macam orang gila dalam wad tu kan? Hahahha….
Then, rupa-rupanya mak cik Cleaner bagi ice yang dalam sarung tangan buatan tu. Kahkahkah…. Cuak tak???

Sedang dok gelakkan kawan aku, tetiba langsir kat sliding door terangakat tinggi (angin kuat)…
Jeng-jeng-jeng… Tetiba rasa seram sejuk pulak.

Kawan aku yang tadi pun cakap: Hati-hati ada yang memeghatiii..hahahha. (kak Propa punyer ayat).
Choooiii!!!.