THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label kakak aku kahwin. Show all posts
Showing posts with label kakak aku kahwin. Show all posts

Sunday, September 10, 2017

Psst... she's married

Assalamualaikum.

La ni baru nak story sikit pasal my sister punya wedding pada 25 August yang lalu.
Nak post gambar memang boleh bawak gaduh sebab penuh camera tuh dengan gambarnya.
Pose terencat semua jangan cakaplah kan.

Anyway, congrats kat my sister Tira.
Dapat orang area situ gak.
Senang noh nak balik kampung Raya nanti.
Tak payah nak o-som ke apa.
Pagi ke petang korang boleh ulang alik dua tempat.

Dan warm welcoming to her partner, Zali.
Menjadi sebahagian daripada Din's family.
Din Bai.
Hhahhaha....
Habislah.


My kawan from German tu pulak, so far hiDup sihat walafiat lagi dengan makanan Malay yang telah disumbat oleh kami.
Dia cakap, makan-makan-dan makan lagi.
Tuh la kenduri namanya kan.
Foods everywhere!
Sambil kentut pon kena makan jugak.
Kalau tak membazir.

Sebelum dia balik tuh, macam-macam foods gak dia kena tibai bawak balik.
Dah warning dah my family, jangan pack makanan sangat untuk dia.
Sebab dia balik naik bas. Kesian.
Tapi biasalah my emak tuh.
Ehhhh, mana boleh.
Amik ni, bungkus tuh.
Pack yang sana gak.
Hadoiii...

So far semuaya Alhamdulillah berjalan lancar sebab pakai catering.
Cuma ada sikit jer chaos part makan berhidang untuk bride and groom tuh.
Biasalah.
Bagi suprised nya macam terlalu suprised sangat.
Hhahhaha...

And semua family member ada.
Best dapat kumpul gini. Kutuk sesama sendirik. Kan.
Tu aktiviti wajib.


My job, jemput orang VVIP pakai payung.
Sebab tu kehulur hilir dengan payung beso gedabak tuh.
Eh, nasib kena theme biru.
And nasib comel.
Hhahahha...

Untuk goodies yang lebih tuh. My sister soh ambil.
So dapat dua box besar, Around 60 pack.
My plan nak bagi kat any orang jalanan, or orang yang kerja kat petrol station ke apa.
Rezeki bagi-bagi.

Lastnya, bagi kat my kawan masa singgah on the way balik KL and kat my department.
Sebab adikku pecut siap berlumba bagai kat highway.
Dengan tiga buah kereta.
Dah terbang semua plannya.
Ni kalau ayah tau dia berlumba, i just makan nasi sambil kira butiran lebihan kat pinggan.
Tak dengar, tak tahu.


Ok lah, nanti kalau free ke apa. 
I will buat full abum untuk pictures nih semua in one post.
Special punya!
Tak ada ayat,
Picture jer yang berbicara.
Untuk video.
Dah ada tapi nak edit... MasyaAllah malas gila.

Tunggu kerajinan tuh datang lompat-lompat.
Hhehehhe...