THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label kahwin. Show all posts
Showing posts with label kahwin. Show all posts

Sunday, December 02, 2012

Married-- my neighbor's wedding

Assalamualaikum.

Happy wedding day.
Op kos bulan December-- selain kanak-kanak Ribena bergumbira dengan school holiday nya, ramai la orang kampung buat majlis kahwin. Sambut menantu la mereka semua. Aha, aku suka gi majlis keramaian camni nih. Sambil makan free menyelam mek tau hal sekeliling sekali.

Orang nak dirikan masjid, aku sokong-sokong-sokong 100%.
So, anak perempuan jiran sebelah nih akad nikah masa jumaat December 1, 2012. (Aku tak dapat hadir atas alasan kerja esoknya). Takper, mak ayah aku dah wakilkan seluruh keluarga kitaorang. Adik, abang, kakak aku pun hadir gak. No probs la kalau aku tak datang kan. I'am not a VVIP person.

Anyway, esoknya (Sabtu) lepas habis kerja terus aku cabut balik kampung naik bus JB ke Kota tinggi  then nek taxi ke rumah. Sampai jek tepat depan rumah pengantin, jam 3.10 petang!. Sempat-Alhamdulillah. And I seen my mum jadi penyambut tetamu di bawah pokok manggar jadian. Heheh... Salam first mak cik sekalian then, makan time!.

Menu utama: Nasi ayam + air sirap
Menu sampingan: Kuih, Kerepek, Rojak dan bubur kacang.
Oleh sebab aku datang lambat, rojak dan bubur dah licin. Bagus. So, aku makan nasi ayam dan kuih... jangan jeles, siap dapat lauk makan besar pengantin lagi. Heaven la kejap kan. Hahahha... Santapan se-kenyang yang boleh. Kemudian baru tengok pengantin. Inilah seri pengantin:
The beautiful lovely bride and handsome groom. 
Faizah Senin dan pasangan.


Here we go, my sist Tira @ pengapit dan pengantin perempuan (sebaya diorang nih). Tema biru la kan... Nice picture.


Lastly, aku bersama cik Jima dan cik Ziqa bergambar dengan pengantin. See? aku tak sempat tukar baju. Blouse? pra formal la kan. Layan... tak der orang comment pun. Kalau diorang comment, aku hemtam balik. Please behave girl. 


As a last word,
I wish them always be blessed by Allah and happily ever after. Amin.

Friday, November 02, 2012

Spozami- Marry me


SPOZAMI-I knew about this from a free magazine they distribute all over Johor Bahru and I think it’s too interesting to share. So, check it out.


Marry me, the words of true love in Italian, alluding to SPOZAMI into the entire angelic, beauty and grace of the building. The first divinely, wedding mansion in Malaysia, with the exquisiteness of European fa├žade and modern classic touches. Distinctively with white, colonial beams along with intricate designs reminiscing the grandeur of the Champs Elsyees. The allure of a European mansion that captures lifetime moments thru the warm and serene interiors that is all about bliss. It is here, you can feel and see European right thru your senses, being in stylish cafes of Duomo, Italy or the brasseries of France while proceeding wedding errant. One can also know that every detail is meticulously taken care of from choosing the perfect gowns to the shooting of wedding photos by acclaimed, award-wining artists is delicately curtailed.

Saturday, January 28, 2012

Bila ex-classmate aku dulu dah kahwin.

Assalamualaikum.


Hah, propa-propa-propa-la-sangat. Muka aku sesuci salji cam kat atas nih. Walaupun aku harap ianya menjadi kenyataan, sebenarnya. Tetapi, der gak sebijik dua jerawat gak nak nyebok display kat muka aku dan berjaya di sembunyikan dengan bantuan Photoscape. Mekasihlah. 

Okeh, actually aku pakai baju kurung polkadot tuh untuk gi kenduri kahwin kawan aku masa time form 4, 5... Congratulation buat empunya badan. Aku pun tak sempat nak mek gambor ngan pengantin. Hehehe.. gambor aku adalah. Huhui. 

So, masa gi saner. Aku rempit ngan cik Liha gi rumah pengantin. Hujan gerimis sikit-sikit la time tuh. Takpe, demi kawan-aku datang gak. So, masa sampai jek-teruih jumpa empunya majlis dan wallah. Ramainya bebudak ex-classmate aku yang aku jumpa. Budak kelas sebelah pun ada la. Suka-suka-suka. Then, berbual, berbual. 

Kitaorang chit, chat dan update diri memasing sampailah waktu pengantin sanding. Pas sanding, apa lagi- makan time. Nasi minyak! Sodap-sodap. Aku makan berdua aja ngan cik Liha. 

Cik Liha pun sempat la update pasal diri dan family dia. Inalillah-arwah ayah dia baru jek meninggal beberape minggu lepas time tuh. Aku pun tak sempat hadir kenduri tahlil. Then, pas makan. Family aku kol soh balik coz kitaorang kena gi rumah kat Pasir gudang (mengemas la tuh). 

So, mintak diri kat kengkawan (dah besor-besor semuanya dah). Pasnih, turn saper pulak. Hahhaha..
Amin.

Thursday, May 26, 2011

Biler bab kahwin jadi masalah negara.>>>>>

23/05/2011 2:14pm
KUCHING - Lembaga Penduduk dan Pembangunan Keluarga Negara (LPPKN) memandang serius isu sosial yang berkaitan dengan trend melewatkan perkahwinan, terutama di kalangan wanita berpendidikan tinggi.

Kami memberi perhatian serius trend perkahwinan yang semakin di lewatkan, khasnya di kalangan wanita yang memberi alasan bahawa mereka tidak ada calon yang sesuai,” katanya pada taklimat dan bual bicara Dasar Keluarga Negara (DKN) peringkat negeri Sarawak, yang di hadiri Menteri di Pejabat Ketua Menteri Datin Fatimah Abdullah di sini hari ini. - Bernama

Apabila cik Mira menyatakan hasrat nak bertunang 26 June ni, kecoh!! Waaaa, tahniah yek cik Mira (jodoh da sampai). Ikat dua tahun kan. Selepas nie sapa plak yang akan menyusul??? cik ekin? cik rehan? ker cik farihah? wat yang len-len:
-cik linda
-cik kak nisa
-cik zaty
-cik eca
-cik diba
-cik dayah
Kener tunggu la yek (putarea raja dari kayangan),  coz kita semua ni pun tak tahu biler jodoh nak sampai??? Calon pun tarak der (iya ka?) ..sob..sob..sob..tapi tak la se-desprate mana kan, except cik zaty. ahahahhaha (joke only).....

Kalau citer bab kahwin mengahwini nie 10 hari pun tak cukup. Kena tujuh puluh tujuh hari-tujuh puluh lapan malam. Ala-ala orang kahwin yang terover gitu. Meriah mak ngah. Ye la, banyak benda nak kena pikir. Yang belanjanyer lain, yang tempahan baju lagi, yang nak uruskan makan minum tetamu, hantaran, ni baru hal tunang belum bab akad nikah smua, pening-pening?? And  its all about money, time and place...huhu.. Kalo future husband korang kaya maya ala-ala:

-CARLOS SLIM HELU, Mexico
-BILL GATES, Amerika Syarikat
-WARREN BUFFETT,Amerika Syarikat
-MUKESH AMBANI,India

Gila kentang! Kalo camne,baru la korang boleh goyang kaki sambil makan potato chips. Enjoykan hidupmu ngan gi window shopping jek la. Dahsyat-dahsyat!!! Hidup bagaikan terbang di udara--melayang-layang.

Tapi biler bab "korang nak future husband yang camner??" . Kemain panjang list nyer, lagi gempak dari perbentangan Rancangan Malaysia k-10 (RMK) ....waaaaaaa.....contohnyer la kan:

-kalo boleh biarlah beragama Islam. ni paling penting.
-der ruper, kalo boleh ala-ala Ashraf Muslim (ni kak nisa punyer).
-poket penuh. Hahahhah, habis kena kikis jap gi. Kesian...
-Ader keta. Senang sikit nak gerak. Tapi keta bukan nak yang biaser, tapi punyalah high..




  • Audi





  • BMW





  • Mercedes-Benz





  • Porsche





  • Alfa Romeo





  • Ferrari





  • Lamborghini


  • -Ader rumah, rumah mahal sekarang ni, as a precaution in asset. Rumah kalo boleh nak se-beso zoo negara..hampeh!
    -etc

    ..........................semuanyer............................
    Tak boleh blah!!!!!...sungguh tinggi cita-cita mu anak muda.
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Alahai hidup--maner den nak cekau makhluk Tuhan yang sesempurna begini???? Cerok maner diorang semua ni tinggal.

    Tapi kata orang- tak bek mengeluh.....

    "JODOH DAN PERTEMUAN DI TANGAN TUHAN".

    Lagi satu--kata orang  kalo korang sayang sampai terbelah bumi, couple sampai 1000 tahun pun tapi kalaulah si dia itu bukan jodoh korang pun tarak der maknenyer. Betoi tak?? berserah jek la. Yang penting---kita hanyalah merancang, Tuhan yangg menentukan. So, kita enjoy!




    Sunday, February 14, 2010

    MARRIED: Mr. Ibrahim & Mrs. Shazana

    12 Febuary 2010:




    13 Febuary 2010:





    Happening ala rakyat Gipsi---
    Terbaru, sila bulatkan perbezaan super girls antara dua gambar di bawah ini..