THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label jumaat dan jubah. Show all posts
Showing posts with label jumaat dan jubah. Show all posts

Friday, February 03, 2017

Jumaat dan Jubah

Assalamualaikum.
Happy friday semua.

Memang setiap hari jumaat selalunya, I promised to myself untuk wore something yang alim.
Means untuk baju yang lebih dan lebih menutup auratnya.
Tujuannya adalah bagi menghormati hari tersebut. I practiced this since last year.
Disebabkan ini, kadang kala boleh jadik hari lain pon pakai gak.
Sebab rasa more comfortable.
Good.
= )

Biasanya i pick jubah. Tapi di sebabkan my jubah pon tak la banyak mana.
Ada yang dah bagi orang. Sebab lawa sangat...
Ada tu koyak sikit sebab streka steam panas beno. Huhuhuu...
Then sometimes, maybe baju kurung types boleh gak.
Ikut suka lah.

So cerita pasal jubah. Ada part yang geram nak share.
One day, hari jumaat. I'm in my black jubah.
That jubah is from my friend at Arab.
She bought it for me. Dah ada post pasal jubah tu kat blog ni dulu.
Kalau rajin, boleh revised.
Hahaha...

After go to news shop dapatkan bread untuk breakfast.
I go thumb id, terserempak pulak with my colleague.
So, i just said hai and naik tangga la ke our department.
Then dia follow me. 

Before my first step kat tangga. Boleh dia cakap one word yang rasa nak tumbuk jer.
"Ingatkan nenek mana tegur tadi."

Faster i step back, and toleh belakang. And i get him.
And sambil pinch dia, i said, "can you say it again?"
Even I may looks alim, but doesn't mean I can't kick you dude.
He just keep quite sambil sebelah kaki dah kat luar pintu kecemasan.
Sigh.

Then, i tried to calm myself and quickly naik tangga.
Sambil tu membebel.

Macam mana tak membebel, sebab he always be my mood spoiler.
Geram betul.
Apa agaknya praise a bit kena bayar cukai ke apa?
Non sense.

Even caption nih setuju with me. 

Berbalik pada jumaat dan jubah. I think i need collect more for this collection duh.
Yeah.
Nak beli online tu senang. But nak carik yang comfortable susah.
Sebab tu my jubah all limited.
Yang tak potong bawah dia, yang meleret, banyak.
Hahhahaa...tu satu hal lagi.

Bab baju meleret nih bukan jubah je, kebanyakan my dress and long skirt sort of.
Semua gaya nih.
Semua bnayak nak kena potong.
Tapi as long boleh cover part lipat melipat tuh.
I can bear it lagi.
Tapi bila jubah and dress tak potong, susah gila nak cover.

Anyway, happy jumaat again guys.