THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label i pour big size baverages at my friends. Show all posts
Showing posts with label i pour big size baverages at my friends. Show all posts

Sunday, February 26, 2017

Batang kali, makan durian!

Assalamualaikum.

Awai February masa tuh, sorang pakar bius at my depeartment invited kami untuk gih batang kali.
Ajak makan-makan, gathering gitu kat tempat dia.
I like!
Memandangkan time tu Sunday and i only terikat with one volunteer job.
So, i informed my partner that i can't attend.
And informed my friend yang terdekat untuk pick me up dekat rumah.
Sebab malas gila nak merempit
= )

Then, kami pon convoi reramai.
Sampai tuh, tak tengok kiri kanan dah. Bagi salam. Amik pinggan. Dan terus makan.
Sorry la doc, lapar amat. Tak breakfast, and time dah 1100 am.
My cacing in my stomach can't take it.
Hehhehe....

Lepas makan, telan apa yang patut, baru prep masak bagai.
And ada gak yang dah terjun sungai.
Tengahri tuh beb.
Sebabkan i still sayangkan my skin, i just stay indoor.
Jaga anak diorang, pon tak apalah.

Then, keep makan-makan-and-makan. Sebab lot of foods.
Ada BBQ lagi.
Huh. Rosak diet!


And after Zohor. Tukar baju, And, Baru nak gih join diorang terjun sungai. Hujan plak.
Dah tu, tukar plan... Makan durian.
Party durian duh.
I sat at front line, depan orang bukak durian. Sebab first guest request. Like i cares?
Puas makan, kenakan birthday girl la yer.

First time in my life, i took a chance kenakan orang.
The beverage bottle, big size ohkey and i pour at my friend.
Evil smile!
Pastu larik.
Hahhahha.... pastu my doc marah sebab lantai dia melekit. Hhahhaha...
Still kept that video guys.

And hujan dah berhenti, kami reramai mandi manda, and shower betui-betui pastu kemaih apa yang patut.
Rewang bungkus la depa nih.
I just took beberapa sandwich untuk dinner malam tuh, jajan and some banana.
Sebab i away for a week.
Nanti makanan tuh semua basi. Dah rugi.
Baik bagi diorang semua conquer.



Sebabkan banyak, bungkus sekali untuk bebudak oncall.
Kesian diorang tak dapat join.
Next time boleh request soh la buat lagi, kan.

Thanks untuk semua yang terlibat and especially doc tuh, orang yang tolong bukak durian banyak-banyak tuh.
And orang yang tolong masak bagai.
Korang memang the best.
Love you all lah.