THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label gaya vintage cara aku. Show all posts
Showing posts with label gaya vintage cara aku. Show all posts

Sunday, September 01, 2013

Merdeka in gaya Vintage serba sederhana

Assalamualaikum,
Salam merdeka yang ke-56!

Tanggal 31 bulan lapan 57 haribulan
Negaraku merdeka.
(Sudirman Hj. Arshad)

Ok, sekarang aku nak pot pet pasal gaya vintage. Nape vintage dan bukan fesyen-fesyen gaya popular yang lain?
Coz, memandangkan aku ni suka gaya cincai… dan old school,
seriously to say korang tak akan kelihatan ditelan zaman.
Nampak awat muda dan comel gitu (kalau kena dengan gaya la).
Boleh diterima tak alasan tu.
 Hehehhe.

Gaya vintage aku tak la macam pereka fesyen dok buat baju untuk model-model tinggi lampai tu semua.
Tapi ini semua lima pasang adalah daripada gaya aku yang sederhana.
Aku ulang semula… gaya vintage yang serba sederhana.
S.E.D.E.R.H.A.N.A…
kata kampungnya, biasa-biasa jek. Yolah, aku bukan suka sangat bila dimakan gaya. Huh,rasa sesak nafas!

So, nilah gaya aku:



p/s: jangan banyak komen tang warna OK. Coz aku memang gila fan-kipas-susah-mati sama warna nude dan lembut-lembut gitu. No color block, please.

Saturday, March 16, 2013

Vintage: Elegant and classic.


Assalamualaikum.

Vintage, sila angkat kaki jika anda adalah antara peminat tegar gaya ini. Lagi tinggi anda angkat, lagi tinggi pemahaman anda tentang theme elegent classic kesukaan ramai itu. Sekarang… gaya ni dah mencapai tahap demandnya (mentang-mentang ramai dah pakai) . So, untuk yang baru nak berjinak-jinak merpati… pandai-pandailah suai padan agar tak lari tajuk.

Bagi aku warna padanan untuk theme gini sesuainya warna lembut. Coklat, hitam, putih… Yolah, zaman nenek moyang kita dulu-dulu mana ada orang guna color block! Kena kejor seladang kang turun bendang pakai baju merah Mak Ngah. Citer P.Ramlee pun trademark hitam putih. Bunga pun corak kecik-kecik. Sweet sesangat.


Let’s shoot untuk gaya ini: Enjoy sambil layan lagu Home by Jim Reevens…