THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label gambar hutan simpan di johor. Show all posts
Showing posts with label gambar hutan simpan di johor. Show all posts

Saturday, December 15, 2012

Hutan Simpan, Johor Bahru di Jalan Awal Yahya

Assalamualaikum.

Sambung sini... After mood penuh ke-hampaan tak dapat gi kebun bunga--kitaorang pun gerak ke Hutan Simpan Johor, di Jalan Awal Yahya. Hurm.. aku rasa dulu pernah datang sini-tapi, just makan kat area atas tu jek ngan Ibu Yam dan family. Tak tau pulak other side bahagian bawah tuh banyak benda yang menarik. Huhu... jakun memang kena tempat.


Heaven la sangat, jejalan sambil makan aiskrim perisa coklat. Slurppp!! Bes, makan. Aku ternampak la der kolam renang (untuk bebudak okeh). Patut la ramai kanak-kanak ribena kat area sini, siap ngan pelampong bagai. 
First impression, tempat dia memang lawa dan der gak dua, tiga pasangan pengantin yang photoshoot kat sini. Boleh la. Ramai gak yang wat riadah sambil minum petang. Orang tua dan remaja yang berjogging. Sihat-sihat-sihat. 


Lastly, aku terpandang sign board "Rumah Melayu Johor". Ohooo... Aku teruja sangat! Der makan, makan tak? Then menapak sikit, sampai la kat rumah contoh tu. Besor nyer...tapi tak leh masuk ar. Ukiran kayu penuh kemelayuaan dia tuh yang buat aku terpersona at the first sight. Tingkap dia yang kecik kiut miut. Hhehhe... Tapi, i see the aircond (dah maju dah Melayu zaman sekarang). Hhehheh... Never mind.


Penat sesangat, pas jejalan tawaf satu pusingan tempat tuh. Kami gi makan jap. After perut dah kenyang--time to go back home. Asar tak lagi nih.
Bubbye!.