THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label ceritaku di zoo johor. Show all posts
Showing posts with label ceritaku di zoo johor. Show all posts

Saturday, December 15, 2012

Zoo Johor: Ceritaku pasal binatang di Zoo Johor.

Assalamualaikum.

Hai. Petang tadi dalam area kol 3.00 petang kitaorang dah terpacak kat depan pintu gate di Zoo Johor. Nak buat apa yer? Op kos aku nak buat show case besar-besaran coz dapat jumpa kawan-kawan lama yang dalam kandang tuh. Peh. Baguih tahap cipanzi tak idea aku nih. Hhehhe.. Orait, kitaorang park kereta bertentangan ngan area Zoo (parking di Masjid Abu Bakar). FOC, don't worry!


Seperti yang korang nampak--tiket masuk adalah RM2.00 (bagi dewasa). Uhuks, dah besor dah aku--perangai tu jek yang tak berubah. Hehhe... Malu-malu. OK. First binatang yang aku take a picture is Unta/ Camel. Comel gila kot unta nih, tapi aku tak pasti la dia dok asyik bebenor mengunyah aper (chew gum, may be). Tetiba aku teringin plak nak makan daging unta, raser pe yek... Kejam gila kot aku. Unta tu pun jeling maut kat aku. Cabut!


Then, aku pun jejalan la tengok beruang hitam yang tengah makan semut, tupai yang tertidur sambil pelok dahan pokok, monyet yang bergayut-gayut kesana kemari, ular yang rileks jek, harimau yang tawaf satu kandang, Alex (singa) yang control cool memanjang, buaya yang tersadai menikmati hari petang, kura-kura yang comeh, rusa ala santa clause, flamingo yang dok cuci kaki memasing (coz kaki dia kan lawa)... Macam- macam ragam binatang-binatang nih. Teruja!


Sambil jejalan menjengah-jengah membuat lawatan tak rasmi ke setiap binatang di situ. Ada gak la bebudak sekolah buat program (ramai gila kot)--baju Merah dan half sukarelawan, pakai baju Biru Putih. See?


Orait, dalam area kol 5.00 petang... kitaorang pun gerak ke Taman Bunga Diraja (hadapan Danga Bay). Tapi tutup plak untuk di naik taraf. Pe ke hek!!! Takpela... tak der rezeki. Next time may be.
Ok. Bersambung...