THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label cerita pasal pasaraya. Show all posts
Showing posts with label cerita pasal pasaraya. Show all posts

Monday, November 19, 2012

Mamat bajet cool-si romeo cap tangga


Assalamualaikum.

Hailooo… ada orang sesat dari tanjung rambutan mana ntah-tetiba datang kat aku dan nak buat scene ala Romeo dan Juliet jatuh cinta pandang pertama kat tangga pasaraya hari tuh (two week ago). Tak suka betul- apa dia ingat aku ni pompuan yang petik jari jek dah tersungkur kat kaki dia, tunjuk muka keterujaan ala dapat rumah banglo sebijik, dengan terjerit-jerit bila ada orang nak kenal dan terus bagi nombor telepon-gitu?

Maaf la yek kamu- mamat bajet cool- si romeo cap tangga. Sangat-sangat salah orang dan lari daripada senarai !!  Tolong jauhkan diri 10 meter daripada aku ya. Bayang pun aku tak nak nampak.

Ceritanya gini,
Bila aku nak turun tangga lepas berbelanja di satu pasaraya nih, tetiba aku rasa ada makhluk ni nak naik -tetapi- saraf mana ntah yang tersumbat- alih alih dia kat sebelah aku pulak. Apa kes?

Mamat bajet cool-si romeo cap tangga: Hai, boleh berkenalan?

Op kos, aku tetiba secara automatiknya dihidapi penyakit manusia paling sibuk se-dunia. Camner? Hehehhe… aku rasa dalam setiap tiga sesaat mesti aku tengok jam tangan. Kepala terjengah-jengah mencari kereta atau orang. Padahal-kereta pun tak der rezeki lagi dan tak tahu sapa pulak aku nak jumpa... Tangan gatal-gatal mencari kunci. Kunci keta?? Kan aku dah cakap, rezeki tak der lagi-maka- kunci bilik lah. Kahkahkah…

Dan seterusnya, pot-pet-pot-pet-pot-pet-bila dia rasa cam cakap sesorang dalam lima minit gitu. Mamat bajet cool-si romeo cap tangga tu pun pergi. Alhamdulillah. Seb baik kesabaran di tahap terbawah- kalau tak, dah lama muka tu kena cap tiga botol air Cactus 1500 ml. Tak kena naya tuh.

Sorang lagi makhluk alien yang membuat pendaratan sesat telah berjaya di halau balik ke planet asal.
Fuh.

Pisstt--> tapi kalau dia hansem dan de sense of humor macam Sheldon Cooper, mungkin akan di pertimbangkan. Hahahha...

Friday, October 26, 2012

Cerita pasal "Dunia Pasar".


Assalamualaikum.

Pasar? Pasar tani ke pasaraya? Pasar pagi ke pasar malam?... Absolutely, aku hanya rajin ke tempat sepesis bernama pasaraya. Giant, Tesco, Econsave, Carrefore, the Store, UO… Pasaraya, satu tempat bagi saper yang malas nak ke sana ke mari like me. Everything got there-easy. Makin berlemak la kamu, ya.

So, to show kemeriahan pasaraya-let’s me introduce you one of the popular pasaraya kat Malaysia nih. Please take a look.

See? Meriah dan susur atur yang amazing. That’s why I lebih suka ke pasaraya. Great reason, dear. Kahkahkah…




*pasar malam pun aku suka gak. Cheapest food, fresh vegetables and friendly people. I like most.