THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label cerita menghadiri majlis perkahwinan. Show all posts
Showing posts with label cerita menghadiri majlis perkahwinan. Show all posts

Monday, June 02, 2014

Maya's Wedding- Journey

Assalamualaikum,

Let me kapochi about my journey for attending sist's Maya kahwin. Sedikit tragis, banyak penat dan penuh kegembiraan lastly... Allah blessing. 

So, pada Khamis (29 may) after Magrib aku gerak daripada rumah Kepong ke TBS. My friend yang hantar smpai KTM... so, misi mencari tiket pun bermula... Aku choose kol 11.59 malam. Tu adalah bus yang paling akhir sekaliiii... Sementara tunggu dua jam berlalu, aku solat Istak and lelap mata kat Surau TBS... Kalau ada yang perasaan, akulah tu. 

*Harapnya sampai larkin dlm kol 5 pagi* rupa-rupanya pak cik bus pecut 300km/j...then sampai Larkin kol 4pagi, awal gila ah. Aku cam oh, okay... Kita lepak chillax kat KFC. Yang sebelah pizza hut. 24 opening... Rasa cam anak muda yang cool gitu, ko ada bran lepak pagi-pagi gitu cam aku? hehehe...

Alhamdulillah, sepanjang aku dok pandang dinner plate yang ada tiga ketul ayam... Kat sini aku sempat finish my precious book; Dosa-dosa wanita yang dianggap lazim. Terbaik! Wa cakap lu. Tapi tu la, aku kekasang nak jek ajak budak meja sebelah yang sorang-sorang join sama... Tapi mesti dia ingat aku nak ngorat dia. Tak jadilah... Sambung baca buku lagi baik.

Untill five o'clock, (ding dong) aku gerak gi surau. Subuh kol 5.40 tak silap aku... Aku pon jejalan la sesorang. Aku redha dan niat baik, if ada apa-apa terjadi... Allah bless me.

Time ni aku patut nyanyi lagu Survivor by Destiny Child, yeeha... 

... Then aku dapat solat berjemaah. Syiok gila, dah lama tak sembahyang gini. Memang heaven! Tuntutan kerja yang membuatkan aku hari-hari solat alone. Bila dapat moment tersentuh hati di pagi hari... rasa syahdu amat-amat... Moga-moga dapat pengalaman ni lagi, Amin Ya Allah.

Plus: Sharp 6am aku turun ground floor-survey bus ke Kota Tinggi yang paling awallll.. Awal ke? 6.15 am. Aku gerak ke sana. 

Kol 7.30 pagi aku dah terpacak depan stesen bus situ tunggu orang jemput (diorang cakap 'kami gi pasar jap') Aku cam... WTF (what the fantastico.. day?) Tunggu lagi... Dalam tunggu-tunggu-and-menunggu-

Aku terlihat ada dua adik beradik (satu lelaki Dan perempuan) kutip tin kosong dalam tong sampah. Kesian diorang nih... aku tak boleh tengok orang camni, touching! Aku pun gift KFC box (dengan lebihan dua ketul ayam Dan dua other foods) dinner plate masa lebihan KFC Larkin. Rezeki diorang... Daripada Allah aku cuma penyampai. 

Dalam masa yang sama, layan lagu Coldplay... full album aku khatam... hehehe... 

Lastly... Aku sampai uma, dalam kol 8.00 pagi-around that la. Time ni aku tak pandang khemah depan rumah... Aku nak tilam! But, banyak pulak kerja dapur untuk kenduri kendara dah awaiting. In list... So, aku take nice showering and paksakan diri. Penatttt. Itu jek yang aku mampu kata.

......

Part paling best dalam cerita ini, (petang masa kenduri kendara) banyak makanan! Itu aku suka... Ada banyak kuih muih. Pergh, siapa unta idea nih! And tersenarai sama- Siput sedut yang jiran aku masak aku sapu licin (I'm the last person) yang menyedut lauk tersebut. Letak dadah apa dalam ni, addicted gila. Lauk lain, pastinya sup ayam di malamnya. Yum-yum-yum...

......
Cik Ziqa dah rasmikan dulu. Love ya~!
(Next day)... continue Maya's Wedding-climax