THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label cara aku buang virus malware di blog. Show all posts
Showing posts with label cara aku buang virus malware di blog. Show all posts

Tuesday, December 11, 2012

Bila Malware serang blog aku.

Assalamualaikum,

Huhuhu... dah dua hari (semalam dan hari ini) aku tak dapat nak bukak blog. Why? Op kos kerana Atok Notification melepek kat screen lappy nih. "Maware Ahead!"-gila ah. Apsal tetiba lak diorang cakap aku penternak virus yang berjaya. So, aku takkan nak take risk to my own computer. Nehi! Then, bila tak dapat nak update blog-aku pun raser bengang ar. So, tekatkan matlamat-let's fighting!. Siapa kuat dia menang, let's the best man win. Aku nak ajak ko perang lari balapan tujuh pusingan la Atok Virus Malware. Huh.

Then, aku pun jengah la gak Pak Cik Google (mintak tolong) "cara nak buang malware di blog".
Aku pun masuk blog Qaseh Hafiza, Puan Bee, Fatisya Pinky, Diy Shop, Osman Yusoef,... masuk Webmaster Stool-cek, dan diorang cakap aku takder malware virus-clear! 
Tapi, tetap atok tua tuh still melebarkan sayap notification: Malware di lappy. Sampai satu tahap aku geram gila. Apa aku nak wat nih!

Ya Allah, tolong aku. Then tetiba aku terpandang la "Advanced". 

Bila aku tekan click, barulah aku paham bahawa NuffnangX is suspicious! Then, aku masuk Layout dalam blog. Dan aku delate/ hapuskan terus jejak HTML/Java script untuk NuffnangX. Keputusannya--I'am proud to my self. Selesai!. Wohoo....Kau rupanya penternak virus kecil-kecilan. 

Then, blog aku berjalan warna warni seperti biasa. 
Alhamdulillah. Syukur!.