THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label blog. Show all posts
Showing posts with label blog. Show all posts

Friday, September 07, 2012

Aiman Azlan: Even we're peer, I respect you more.

Assalamulaikum.

Dalam surfing petang-petang gini +++ layan idea camner nak mintak cuti kat bos tok pegi KL... Layan Facebook yang tak sudah-sudah. Layan diri bagi more motivated yang dah tinggal 20%. Hurrmm.

Then, dalam post aku ada la orang like-biskut munchy's (saja tengok-tengok profile dia, mana tau dia bebetul jual biskut munchys). Guess what? Der la makhluk Allah yang aku gatal tangan terbukak profile dia. Mungkin sebab gaya pelik dia. Ahahah... And here he is----> Aiman Azlan.



FB dia>>> CLICK. Belog dia>>>CLICK.
As aku kata kat post "even we're peer, I respect his more."

Sebagai seorang Islam yang masih cuba trying hard for survive in wild world, memotivasi-an diri adalah cara paling-paling-paling-paling berkesan. Menurut aku lah. Korang??

Tepuk dada, tanya iman.

Wednesday, September 05, 2012

Speed test >>> Jangan luper gak!

Assalamualaikum,

Kalau tadi korang check performance--siap advice maner patut di anak tirikan, di anak emaskan. Kali ini, meh aku ajak korang cek berat blog. Speed blog korang pakai basikal roda tiga ker atau BMW 5 series. Hahahahh...

Gi la sini >>>> CLICK.---biar Mr. iwebtool yang jalankan tugas dia. Takkan makan gaji buta ye dak.

Then, keputusannya:
Fuhh... okey la kan tuh. 
Selamat mencuba!

Blog performance report: Jangan luper!

Assalamulaikum,

Most interesting post yang blogger kat luar nun patut tau. Camner performance blog korang dalam carian pak cik Google. Aha! korang dah pernah wat tak?? Kalau belom, meh cek sesamer ngan aku. Sharing is caring you know, dear (tak kedekut ilmu).

Directly Gt metrix, pergi sini--- CLICK. And pepandai si kancil la korang isi. Alahai, just key in blog URL korang jek. Budak tadika also can do maaa.. So, wait untuk mak cik cleaner jalankan tugasnya. Maka, keputusan akan kuar (cam keputusan SPM pulak). Jeng-jeng-jeng...

Macam ner???. aku punya:



Nilah... ayohai. Keep it up lagi nih.

Tuesday, September 04, 2012

Football Club- Petikan Facebook

Assalamualaikum.

So, no belok rumah Mak Jemah singgah kedai Pak Ali, beli belacan kedai Rahmat okeh. Directly aku post pasal satu gambar yang ada post di facebook yang aku rasa korang patut amik tau-especially aku! Anak Johor. Hhahahha...

"You're a crayon, I'm a highlighter. You may color the world, but I make it BRIGHTER"-kesultanan Johor.

Smart picture, superb best (Pujian ikhlass dari hati).

*Khabar-khabar nak beli Micheal Owen (ex-MU)-salary RM 1juta. And others player yang umphh.. Wahhhh.. smart planning makes brighter future. All the best!.

Sunday, July 22, 2012

Matluthfi90 : A young man with the kesempoi-an melampau.


Assalamualaikum.
Hai. Pose tak arini? Orait.. Another story tentang link kesempoi-an melampau yang aku nak share. Link superb lawak versi penuh makna mendalam di balik mee ini dah lama dah wujud (pengasas-Matluthfi90). Aku dah follow gak daripada blajo kat kolej dulu-dulu sampai sekarang (kawan aku yang perkenalkan). Kawan aku cakap dia ni blajo kat obersi- Australia. Okey la tu kan. Rezeki masing-masing. Aja-aja fighting !! 

First time aku tengok video ini-versi hari ibu. Best amat la. Dalam dok senyum sampai ke telinga. Tetiba, budak lelaki sesat maner kat kerusi sebelah maser tu pun join sekali. Nyebok jek, kan. Yelah, public services-aku pn bagi la. Ti dia cakap aku gila kuasa tahap dewa pulak kan (aku kan baik hatinya). 

Yek la, ramai dah buat video-video nih-(vlogging). Tapi pengertian+++isi pengajaran tu...tak pasti la. Bagi aku, try la tengok benda yang de hasil. Baru berbaloi-baloi-baloi (triple). Ye dak? Hehehheh... 

Ok lah... nak tahu lebih lanjut?? tengok sendiri la kiddo.

Friday, July 13, 2012

Dena Bahrin-Another love story

Assalamualaikum.

When others talk about their romance love story of Romeo and Juliet.
Rose and Leandro di Caprio. Eh?
Promote Titanic nampak.

Aku nak share another love story yang aku like very-very-very-very much ialah kisah Puan Dena Bahrin.
Setengah orang dah tau dah citer travelog diorang nih.
Some words yang aku likes:

"Ya ,memang lamaran dia diterima lepas aku solat istikharah. Memang aku terima sebenarnya demi mak abah. Tapi Allah itu maha besar, maha berkuasa, maha 'cinta'. Mungkin itu yang terbaik. Berkat doa ibu bapa, keluarga kawan kawan & orang ramai, dan aku yakin dengan suara hati, dengan gerak hati Allah kurniakan."


At that moment,, my heart beats sooo fast .my hands and my lips are shaking.Dengan sekali lafaz "aku terima nikahnya" . I became a wife to Mohd Soffian Ariff. It was a very sad and touching moment. Especially hearing your abah said, " Aku nikahkan dan aku kahwinkan dikau dengan anakku." ya Allah, Hati aku benar benar sudah dimiliki seorang lelaki bergelar suami." 

"Alhamdulillah. I feel good. Alhamdulillah. Excited + Sebak. I cried. Yes i did, my mum did, my grandma did. You know when you started to hug every of your family members and when it comes to your dad and He said, " Abah serahkan awak dekat soffian." Air mata oooh membasahi pipi."

 "No matter what,you'll always be our darling daughter. Dunia Akhirat. -Mak & Abah"

"I thank Allah for everything. I'm grateful for having families and friends around who never stop supporting me. Yes. Allah is the most loving. my zaman that i told you, ''zaman paling buruk , zaman paling jatuh.'' Maka Allah gantikan dengan kisah cinta yang aku sangat tak sangka. Allah gantikan dengan hidup dan perasaan bahagia yang tak terkata . I know, there will be long way to go but all these, it makes me learn better. I learn better, i can think better. Gembira orang lain mampu buat kita gembira, Bahagia ibu bapa mampu buat kita bahagia, berkat restu dan doa keluarga adalah salah satu kunci terbesar hati kita tenang  dan gembira. Allah knows what you do for yourself and others. Allah knows."



Nak tau lebih lanjut? just click sini- CLICK
Wish them- Happily together until Jannah along with Allah blessing everyday.
Amin.

Friday, March 02, 2012

Da lamer sungguh tak buka blog...

Memang da lamer tak berkesempatan nak menaip di sini. Bukan takder yang menarik untuk dikongsi. Cuma tak berkesempatan untuk menjengah seminit dua ke alam internetan ini.(canggih tol ayat).

So, tahun pun da baru-2012. Huhhuuh.. Ceruk maner la aku tercampak sampai da bulan March baru nak wish Happy New Year!. Hang dok kat planet pluto ka??? Kawan sama itu anak alien dan telah dikuasai mindanya oleh mereka.

Yang penting- Happy!.

Cik ziqa pun da gi sekolah taska. Pipi pun da tembam, perut da buncit. Makan penuh sopan dan santunnya tapi banyak. Heee...


Tembam ya amat. Baju pun nampak penuh. Cik ziqa..cik ziqa...

Tapi cik ziqa tak boleh berjumpa sama Cik aceki-cakaran demi cakaran tentunya akan terjadi!.
Bila la diorang nak berdamai nih...
So, tok limited edition yang terbaru-cik ziqa dan cik aceki di temukan dalam suasana aman romantik lagi bahagia.

Check it out:




Diorang ini memang anak-anak yang teramat la comel cam baby doll. Huhhuhhuuhu...
*Jeles I!




Monday, January 09, 2012

CERPEN, NOVEL: 20 blog yang mesti di terjah

Assalamualaikum,

Daripada tajuk pun dah dapat tangkap kan point story mory kali nih--direct to the point memang sesuai wat kipas-susah-mati bahan bacaan camgini. Yek la, nak carik diorang punya blog nih pun kekadang susah gak. Tapi berbaloi-baloi-baloi (triple) jika dah dapat masuk. Start masuk college, aku dah start layan bahan bacaan dripada online-senang, mudah dan free services. Semua benda FOC yang aku paling teruja melampau. Hehheheh... (korang pun kan, ngaku jek la).

K.I.S.S (keep it short and simple). Berikut adalah senarai blog yang aku follow. Nih--tak ikut ranting tau. Main belasah jek. So, happy reading all:

1- Penulisan2u.

2- Tinta indah

3- Enovel

4-Greatheteller

5-Angle September

6-Kak Thyea

7-http://ini-blog-addistry.blogspot.com

8-http://kisah-yang-tak-sempurna.blogspot.com

9-http://orkidedilyne.blogspot.com

10-http://www.noraz-ikha.com

11-http://misseurydice.blogspot.com

12-http://dindingcoretan.blogspot.com

13-http://bulan-hijau.blogspot.com

14-http://umienadzimah.blogspot.com

15-http://orentalez.blogspot.com

16-http://ilyaabdullah.blogspot.com

17-http://princess-fantaghiro.blogspot.com

18-http://aku-dia-1911.blogspot.com

19-http://nasz-h.blogdrive.com

20-http://effyshafrizal.blogspot.com

p/s------- Yang lain-lain.. pandai-pandailah korang bawak diri....