THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label apa yang menarik di larkin. Show all posts
Showing posts with label apa yang menarik di larkin. Show all posts

Tuesday, February 03, 2015

Main course:Book

Assalamualaikum


Disebabkan aku sampai awal di pusat Larkin Sentral and had three hours left, aku pun started my  Dora adventure.
: )
But before that, kita makan dulu bah.

And at the back there, korang kena jalan sampai belakang ok.
Ada macam-macam pilihan makanan. Mula-mula alkisahnya aku terpikat kat gerai A. Tapi nak wat gaya mana, tak friendly. Layan tak layan. Aku pun blah.
Go gerai B, yang macam menarik.
Tengok lauk, aku decide nak brunch terus.
Pastu depannya, ada jual murtabak. Panas gih, aku kalau ikut nafsu, nak gak order. Even kenyang makan nasi.
Orang nak ckap apa aku tak peduli, duit and perut aku...apa aku kesah.
Tapi aku tabahkan jugak. Syaitan itu penghasut paling jahat.
Atas sebab berwaspadalah aku angkat kaki, dan paid dan cabut.

Next, aku beli bahulu. Ni aktivi wajib kalo aku balik johor.
Hahhaha.
Aper bestnyer bahulu nih pon aku tak tahu.
Tapi aku rasa johor tu sinonim dengan bahulu tu yang aku beli.
RM7.00 sepaket.

Then, jalan-jalan. Aku jumper kedai buku. And most interesting, that 50% discount to all books. Aku macam, no wayyyy man.
FYI, buku dia second hand lah.
Tapi macam, gila best.
Aku spend half an hour kat situ. Rambang mata. Aku macam nak jadik follower FB akak penjula tuh supaya aku boleh baca semua buku kat situ.
So, bila korang beli dah jadik third hand. Huahuahaua...
And aku grab this book: Ensiklopedia Sejarah Islam by DR Ahmad Syalabi.
Hopefully dapat habiskan cepat.
Amin.

Tour selepas itu, aku gih beli tudung. Ala yang RM10.00 sehelai.
Tudung sarung yang ada inner berasingan tuh. Aku suka tudung type nih.
And the main niat aku ialah. Orang yang jual tuh.
He doesn't look normal, i knew it. And dia gak malu dengan ketidak sempurnaannya. Aku sekilas pandang lah.
Time aku nak bayar, ada sorg pak cik nih say thank you kat aku. Aku cam, no sweat la kan. Memang aku niat pon warna and type jenis tuh.
But memang best budak tuh, even dia dikira OKU...he do what make his useful. Go for it!

And that's my stories.
Bye.