THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label aku dan anak sedara. Show all posts
Showing posts with label aku dan anak sedara. Show all posts

Sunday, April 21, 2013

Cik Ziqa: i loved you, beb

Assalamualaikum...
Tetiba aku tangkap rindu kat budak sorang nih. Lamer dah kita tak berjumpa dia kan (padahal tak la lamer sangat). Bila aku tepon Emak, dan nak cakap dengan dia nih... kemain payah. busy kemain. Sibok gaduh perang mulut dengan Atok dia (Ayah). Itu salah... ini salah. Yang betol, dia sorang jek... Aku pun takut nak gaduh ngan Ayah, dia siap boleh cocok bontot Atok dia lagi... Tabik lapan ratus kali la sama cik Ziqa nih. Hahhaha... Atok dia nak marah pun tak boelh coz hati cik Ziqa sangat sensitip. Kang dia wat silent action... takde la pengubat kesunyian orang tuaku. umpan jajan mungkin solusi terbaik.

Bila aku godek-godek isi lappy ni, ad la jumpa satu folder penuh gambo dia ngan cik Alia. So, ini yang aku dah edit bagi korang lihat. 
Cik Ziqa buat muka comel. Ingat comel sangat la tu... siap posing dalam kereta lagi.Tapi seriously, cool sangat. Hidooppp Cik Ziqa!


Thursday, February 28, 2013

Bersama Cik Alia Qistina


Assalamualaikum.


Sepanjang hari aku dok kacau budak sorang nih. Dia adalah cik Alia (cucu kedua keluarga kami), seorang yang sangat berani dan ada ganasnya (tak dapat dinafikan dengan fakta). Memang aktif kemain, sampai berpeluh-peluh kejar dia. Dengan rambut kerinting dan gigi kecik-kecik… sangat energetik budak perempuan ini.

Bila di dalam kereta, dia sudah pandai duduk di seat belakang dan pakai tali pinggang. Genius! Hobi kesukaan dia adalah sakat kucing yang selalu dok mari kat rumahnya. Memang tak takut betol. Kucing tu yang takut kat dia. Terbaik!

Kecenderungan minat dia yang lain adalah duduk atas buaian kecik depan akuarium (ada ikan dalamnya) sambil minum botol susu. Tapi bila dia geram, dia akan tepuk-tepuk dinding akuarium… semua ikan akan lari bertempiaran! Hahahha…. Sampai satu tahap, dia campak penyepit baju Mummy dia ke dalamnya. Mungkin si ikan nak sidai sisik jugak. May be…


Cik Alia juga sangat comel loteh macam cik Ziqa (cucu pertama keluarga kami), bila dia buat muka kiutnya… semua orang boleh terpesona.
Cik Alia dah dapat seorang adik lelaki, Adam Haris (cucu ketiga keluarga kami)… mid awal bulan lepas dia lahir. Nak tengok tak muka adik dia???


Comel kan… macam cik Alia jugak!

Saturday, December 18, 2010

Cik Ziqa: Aku dan Nur Haziqah Hayazid


Assalamualaikum.
Yes. Inilah dia muka cik Ziqa yang terbaru. Huhui. Comeh tak, comeh tak? Hehhehe... Then, sebelom aku balik Nilai, Negeri Sembilan. Aku tangkap cintan picture beebanyak sama ini budak. Ti winduu...



Orait... cukup bekal untuk ke Nilai. Hhehehe.. Damn, i'll miss you cik Ziqa. Huhhhu... do you missed me? Oh, kecik gi-tak paham apa aku cakap.