THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label PT 22086. Show all posts
Showing posts with label PT 22086. Show all posts

Monday, September 05, 2011

Facing The Camera: Kerinduan pada kawan lama.

Assalamualaikum..

Buat bebudak PT22086 (yang dah bersepah jauh):

  1. Miss Farihah
  2. Miss Aishah
  3. Miss Izaty
  4. Miss Mira
  5. Miss Dayah
  6. Miss Asyikin
  7. Miss Linda
  8. Miss Kak Nisa
  9. Miss Raihan

Diorang nih semua dah dok workaholic (alhamdulillah). So, semuanya ngah bz la kan.. (heheh). Teruskan usaha kamu semua! Semoga Allah merahmati kamu semua. Dan segalanya berjalan dengan lancar hendaknya.

Baiklah, special edition khas tok mereka ini.
*uploaded tempat-tempat yang bisa bikin , kenangan dulu ku imbas kembali!.



Bilik saper paling entertaiment agaknya?? Hahahahh...
*miss you all!.

Saturday, September 03, 2011

Photoflute-my convocation days

20 august 2011
.
.
.
.
Satu hari sebelumnya, aku kena datang ker  kolej kerana hendak megambil baju jubah. Samapai aja ke kolej-tidak disangka bahawa cik Dayah dan cik Mira pun turut sama datang (jodoh kuat nih). Kitaorang pun jalan sama-sama dan bual kejap aja becoz masing-masing nak rushing.

Pas gi kolej, kitaorang sefamily (ayah, mak, cik maya, cik tira dan saya) terus menuju ke Nilai 3. Shopping raya-beli selendang, langsir cantik warna emas dan jalan-jalan sampai penat. Walaupun time tu bulan puasa, sabar aja. 

So, selamat bergraduasi ya classmate!


Ini, masa on the way ke Kolej pagi tu--Inspirasi daripada kereta saga FL cik tira yang terbaru. Perasan cantik la orang dalam gambar nih (ahhhahah). 


Suasana masa dalam perjalanan convocation--semua nak inter frame diri sendirik. Layan jek lah. Bila lagi kok boleh jumpa dan chit chat sakan, ye dak..



Dengan tajaan pihak Felda-dari dulu hingga kini, maka tamatlah sudah sesi pembelajaran. Alhamdulillah, semua lulus. Dan jutaan dan terllion juta terima kasih kepada pihak Felda atas bantuan kewangan (rumah, makan, uniform, yuran etc.). Terima kasih!  


.
.
.
.






Wednesday, June 15, 2011

Pejam celik, pejam celik dan berkelip-kelip

Baru tadi abes exam kol 11.35 am, Alhamdulillah-boleh la jawab. Semua berserah kepadaNya, harap-harapnyer lulus degan cemerlang. Bes exam je smua serang toilet terdekat-wa kate lu sejuk bangat kat dalam dewan peksa tu (coz nak bagi keras lagi kaku semua subjek yang da belajar)..huuuuu.....lepas da lega, gi serah student ID and mek transcipt semua semester. Beratur punyalah panjang dan oleh kerana name atas skali-terjah jek la...dan hasilnyer-berjaya!..

CGPA pun ok-3.55....Alhamdulillah.....

pejam celik,pejam celik....
Da bes blaja rupenyer, tapi cam baru semalam gI daftar masuk college. Dengan baju kurung warna ungu bunga-ingat lagi bahawa mak,ayah and cik tira yang anta. Thanks to three of you.

pejam celik,pejam celik lagi....
Dah 3 tahun den sarung baju putih tu (uniform) pas ni den kena pakai dengan tangggungjawab yang lebih besar (kena jadi orang lebih baik). Mudah-mudahan, amin.

pejam celik,pejam celik lagi dan lagi....
Rupenyer da 3 tahun da merantau kat negeri orang ni. Alhamdulillah, tak der paper yang terjadik. Hidup kena pandai bawak diri-no culture shock ok! dan walaupun jarang-jarang balik johor, tapi mak dan ayah paham kot-den kan kdekut (tambang mahal..rm27) , pastu mals nak nek bus (kalau boleh nek jet peribadi) huhuhu, tapi tu dulu...kenangan smua tu.

pejam celik,pejam cekik....
Da 3 tahun den duk kat uma tu, bersama ngan sembilan orang kawan yang memang terjal lagi gila..
cik rehan, cik fareha, cik mira, cik dayah, cik ekin, cik linda, cik eca, cik k.nisa dan cik zaty.....
hahahaha...macam-macam perngai korang yang tak dapat dkawal oleh mindaku ini... tapi kita tetap friends for ever..

pejam celik,pejam tercekik....
Ari sabtu ni, den nak tinggalkan uma tu. (kawan-kawan pun da mula pack barang) nak  balek kampung halaman (semula)... smua da ikut haluan masing-masing kelak...sob....sob...sob....


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*to all bebudak PT22086:
  • -jadilah anak yang baik.. solat jangan lupa...
  • -korang memang d best!
  • -halalkan apa-apa yang den da termakan terminum..terpijak, terhantuk...dan ter- smua...
  • -kalo korang raser gatal dan miang keladi nak kahwin, jemput la k..
  • -roger on board la slalu..kan memasing der FB,yahoo..
  • -ingat daku dalam doamu!

Friday, June 10, 2011

EXAM: Ujian itu bagus, Weehaaa.

15hb June ni,next week la.....exam yang  biggest ever dalam hidup akan berlaku.
.
.
.
.
.
.
.
Bak kata Presiden Ireland, jagan stress-stress biler nak exam. tapi exam adalah benda yang paling di takuti dan menyeramkan. Apsal ek? hanya dengan menghitamkan  A,B,C,atau D.....ianya akan menentukan hidup anda. Lulus atau gagal-jangan biarkan diri anda d selubungi misteri!. 

Hanya mengira detik-detik serta saat-saat itu (study kena hard and smart!) bila da tension study, tengok TV...borak-borak,makan-makan...study lek..camtu lah khidupan sekarang ni. Dahsyat!..kalo nak gi toilet pun kena limit time. Yelah hidup kite cuma de 24hours/day...tolak makan, tido-agak-agak cam 5 jam jek tinggal..sob..sob...

Tapi, kalo study hard camne pun...doa kepada Allah jangan di lupa. mohon keberkatan dunia akhirat. Mohon kejayaan menduduki peperiksaan. Biar hati tenang menjawab soalan serta solat lima waktu jangan lupa. Lebih rajin sikit, buat solat sunat, bangun malam..rajin lagi,puasa-bulan Rejab banyak pahalanya...Amin...

Mohon keberkatan daripada mak ayah jangan miss pulak.. doa orang tua adalah doa yang paling, paling terbaik. Mohon keampunan zahir dan batin. Mudah-mudahan kajayaan akan tercapai.

Kepada bebudak Nilai College:
>Semoga kejayaan bersama kita semua. Cayok2!!!
>all d best to you all..

Kepada bebudak rumah PT22086:
>Study rerajin...
>moga-moga-hati kita tenang menjawab soalan exam..
>semoga kita semua lulus dengan jayanya..
>aja-aja fighting!!!

Tuesday, May 31, 2011

Celebrating house day >>> Dataran Nilai

HAPPY HOUSE DAY....
.
.
.
.
.
.
.

LIMITED EDITION only for PT 22086


PLACE: Dataran Nilai, Negeri Sembilan.
SPONSORED: Domino Pizza, Kedai Kek Tidak Bernama.
TRANSPORT: Perkhidmatan Cik Zaty Sdn. Bhd.
CLOTHS: Daripada almari masing-masing.
PHOTOGRAPHER: Tukar-tukar lah.
CAMERA: Pakai henset murah, jual tepi jalan jek.

---------------------------------LAND BRIDGE---------------------------------


Terima kasih semua atas kerjasama yang di berikan!.-Korang memang the best-



Thursday, May 26, 2011

Biler bab kahwin jadi masalah negara.>>>>>

23/05/2011 2:14pm
KUCHING - Lembaga Penduduk dan Pembangunan Keluarga Negara (LPPKN) memandang serius isu sosial yang berkaitan dengan trend melewatkan perkahwinan, terutama di kalangan wanita berpendidikan tinggi.

Kami memberi perhatian serius trend perkahwinan yang semakin di lewatkan, khasnya di kalangan wanita yang memberi alasan bahawa mereka tidak ada calon yang sesuai,” katanya pada taklimat dan bual bicara Dasar Keluarga Negara (DKN) peringkat negeri Sarawak, yang di hadiri Menteri di Pejabat Ketua Menteri Datin Fatimah Abdullah di sini hari ini. - Bernama

Apabila cik Mira menyatakan hasrat nak bertunang 26 June ni, kecoh!! Waaaa, tahniah yek cik Mira (jodoh da sampai). Ikat dua tahun kan. Selepas nie sapa plak yang akan menyusul??? cik ekin? cik rehan? ker cik farihah? wat yang len-len:
-cik linda
-cik kak nisa
-cik zaty
-cik eca
-cik diba
-cik dayah
Kener tunggu la yek (putarea raja dari kayangan),  coz kita semua ni pun tak tahu biler jodoh nak sampai??? Calon pun tarak der (iya ka?) ..sob..sob..sob..tapi tak la se-desprate mana kan, except cik zaty. ahahahhaha (joke only).....

Kalau citer bab kahwin mengahwini nie 10 hari pun tak cukup. Kena tujuh puluh tujuh hari-tujuh puluh lapan malam. Ala-ala orang kahwin yang terover gitu. Meriah mak ngah. Ye la, banyak benda nak kena pikir. Yang belanjanyer lain, yang tempahan baju lagi, yang nak uruskan makan minum tetamu, hantaran, ni baru hal tunang belum bab akad nikah smua, pening-pening?? And  its all about money, time and place...huhu.. Kalo future husband korang kaya maya ala-ala:

-CARLOS SLIM HELU, Mexico
-BILL GATES, Amerika Syarikat
-WARREN BUFFETT,Amerika Syarikat
-MUKESH AMBANI,India

Gila kentang! Kalo camne,baru la korang boleh goyang kaki sambil makan potato chips. Enjoykan hidupmu ngan gi window shopping jek la. Dahsyat-dahsyat!!! Hidup bagaikan terbang di udara--melayang-layang.

Tapi biler bab "korang nak future husband yang camner??" . Kemain panjang list nyer, lagi gempak dari perbentangan Rancangan Malaysia k-10 (RMK) ....waaaaaaa.....contohnyer la kan:

-kalo boleh biarlah beragama Islam. ni paling penting.
-der ruper, kalo boleh ala-ala Ashraf Muslim (ni kak nisa punyer).
-poket penuh. Hahahhah, habis kena kikis jap gi. Kesian...
-Ader keta. Senang sikit nak gerak. Tapi keta bukan nak yang biaser, tapi punyalah high..




  • Audi





  • BMW





  • Mercedes-Benz





  • Porsche





  • Alfa Romeo





  • Ferrari





  • Lamborghini


  • -Ader rumah, rumah mahal sekarang ni, as a precaution in asset. Rumah kalo boleh nak se-beso zoo negara..hampeh!
    -etc

    ..........................semuanyer............................
    Tak boleh blah!!!!!...sungguh tinggi cita-cita mu anak muda.
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Alahai hidup--maner den nak cekau makhluk Tuhan yang sesempurna begini???? Cerok maner diorang semua ni tinggal.

    Tapi kata orang- tak bek mengeluh.....

    "JODOH DAN PERTEMUAN DI TANGAN TUHAN".

    Lagi satu--kata orang  kalo korang sayang sampai terbelah bumi, couple sampai 1000 tahun pun tapi kalaulah si dia itu bukan jodoh korang pun tarak der maknenyer. Betoi tak?? berserah jek la. Yang penting---kita hanyalah merancang, Tuhan yangg menentukan. So, kita enjoy!




    Thursday, March 31, 2011

    something crazy: Pilih menantu/ isteri di sini.

    Wohoo... aku nak wat kerja gila jap.
    Korang agak-agak kalau la aku send picture ni kat semua mak-mak yang ader anak teruna yang hensom se-level Taylor Lautner, Tom Hiddleston == agak-agak korang der yang berkenan tak???

    >>>>ahahhahahahah.....Silap-silap kena black list adalah (malu-malu). Helmet maner, aku nak tutup muka jap. Huhuhu...

    yang maner satu pilihan hati?

    Actually, samaada kaua tau aku- pemilihan yang tepat dan yakin itulah jodohnya adalah penting. Jangan pandang seseorang kerana kecantikan padanya-pandanglah kebaikan hatinya kerana itulah bentuk sebenar seseorang itu.

    Wednesday, March 16, 2011

    PT22086: Lagu ini khas untuk kawan-kawanku.

    Sindentosca-- Kepompong.

    Dulu kita sahabat
    dengan begitu hangat
    Mengalahkan sinar mentari


    Dulu kita sahabat
    berteman bagai ulat
    Berharap jadi kupu-kupu


    Kini kita berjalan berjauh-jauhan
    Kau jauhi diriku karena sesuatu
    Mungkin ku terlalu bertingkah kejauhan
    Namun itu karena ku sayang





    Reff:
    Persahabatan bagai kepompong
    Mengubah ulat menjadi kupu-kupu
    Persahabatan bagai kepompong
    Hal yang tak mudah berubah jadi indah


    Persahabatan bagai kepompong
    Maklumi teman hadapi perbedaan
    Persahabatan bagai kepompong





    Na na na na na..


    Semua yang berlalu
    Biarkanlah berlalu
    Seperti hangatnya mentari


    Siang berganti malam
    Sembunyikan sinarnya
    Hingga dia bersinar lagi