THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label Norliha binti Rosli. Show all posts
Showing posts with label Norliha binti Rosli. Show all posts

Thursday, November 07, 2013

Kawan aku kahwin!

Assalamualaikum,

Paling tajuk utamanya yang aku nak cerita adalah kawan aku si cik Liha dah kahwin!
Pang-kopang-kopang-kopang-gelembing-gelembing.
Pang-kopang-kopang-kopang-gelembing-gelembing.

Aku naik motor (kat kampung benda paling best di buat adalah merempit bersama) pergi dengan si Shu, kawan sepermainan sejak di darjah Tiga. Kami sempat pergi masa dia nikah dan malam berinai.

Anyway, selamat kahwin dan menempuhi alam berumah tangga. Hang kalau masih tak matang den tak tahu nak ghoyak aper... congrats, my friend!.

Aku dah lama tak melukis, tetiba dapat job sebagai seorang penconteng inai orang. So, nervous la. Kang kalau tak terkenan di hati, susah jugak tuh. Inilah ropanya, Inai yang aku ukirkan untuk dia. Sedikit messy untuk copy and paste bagi tangan yang satu lagi. Satu sebab aku boleh persalahkan adalah mata si tube inai begitu besar dan tak sekecil or sehalus yang di ilutrasikan. Jangan tertipu.
Kad jemputan dia yang unik dan creative.
Sekitar gambaran kawan aku kahwin. aku ingat la kan, dia guna tema kuning and hijau... gitulah sebab itu jek wane paling meriah yang aku tengok dalam lapan kali pandang. 

*add info: Aku sedikit terkejut dengan budaya sekarang. Macam-macam pengantin ni kena spend yang aku anggap macam, 'wajib ker? tak cam membazir?' questionnaire... Ni next time ada idea aku nak collaborate lebih. So, malam berinai? Aku pernah dengar, tapi tak suka ambil tahu. Nak wat kajian lebih lanjut pun as aku mention tadi, aku nak wat post special pasal bab ni. So, tunggu…  jeng-jeng-jeng.


Sunday, October 14, 2012

My best friends engagement- cik Liha


Assalamulaikum.

Congratulations cik Liha!!!... Actually this beautiful lady bertunang maser rayer ke-3 tahun nih. How good friend I ‘am, baru sekarang nak update pasal kisah dia. Hehehhe.. scalloped smiling, please. Even dah lamer, but it’s still ‘hot’ right. Cik Shu pun tak dapat attend dia punya ceremony-I ‘am behalf of others. Baik kan?

Before the day, cik Shu and I dah gegar dah rumah cik Liha nih-raya sekali lah. Even penat petang tuh travelling dan malam gi rumah dia, for my best friends-no hal. No sweat. Baik lagi sekali tak? Heheh… terjah, chit-chat, cari-gali rahsia segala ala Melodi. Area kol 10, 11 la balik-takkan nak tidur saner-panda eyes sok cik Liha. Saper nak jawab? Lagipun cik Shu nak balik kampung esoknya.

Average, ceremony start after Zohor and her future husband is orang KL. His name…. I don’t know (forget to ask). Sorry, sorry. Food? Alhamdulillah, like always-sedap bangat. Hantaran semua cantik belaka. Main part, I can tell…she is beautiful. Pheewit!. Der tangkap picture lagi tau. See...


Then, doakan diorang bahagia dunia akhirat dan selamat bertunang kepada cik Liha serta pasangannya.  Hopefully, I can attend your next ceremony. Kahwin!. Hehehe…

Brought to you by: cik Diba.