THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label DIY. Show all posts
Showing posts with label DIY. Show all posts

Saturday, June 07, 2014

Wedding: Hiasan meja

“Today, two families become one. So, pick a seat not a side.”

Hah, duduk-duduk…
Jemput makan….

Gitulah antara ayat common bila sampai tuan rumah yang buat kenduri kendara. Adat orang timur, penuh atata susila.
Kalau ayat aku, kalau boleh makanlah sampai pengsan… Hehhehe…


Guest yang datang (included akulah), memang nak tempat yang cantik, selesa dan bersih. Tiga kriteria tu kalau ada cukup sudah. And if ada hiasan lain-lain, lagi Alhamdulillah. But…
But…

Jangan lebih-lebih Jah! Jangan diletak gading putih disitu jugak, kang aku jual kang.





Amacam? 
Okay kan DIY yang aku sertakan tuh... leh bagi tips extra bagi yang buntu idea.
Deebak!











"kalo lah gaya gini... tak balik rumah pun tak per.."

Friday, December 07, 2012

DIY (do it yourself): Daripada biasa ke gaya mewah

Assalamualaikum.

Good nite olls. Hurm... Korang tengah watper memalam ginih-- Lepak-ing, facebook-ing, blog-ing, twitter-ing or what? Op kos, malam masih muda (ayat orang sekarang). Nak masuk tidur pun tak raser ngantuk lagi, kan. So aku rerajin la nak update blog bagi menghilangkan boring petala ke lapan. Rasernyer cam akhir-akhir nih aku rajin sangat wrote kat blog, an. Hurmm... no comment (aura rajin datang). Ti aku tak tulis kang, korang tertunggu-tunggu pulak (ada ker?). Malu ah.

Anyway, let's talk sesuatu yang tak membosankan. Apa yer? Makanan? Barang kemas? Kawan? Pengalaman? Hurmmm... Hah, fashion! Sound quite interesting, right. Ok, aku baru teringat-ada laman web yang baru aku jumpa bersoal tentang DIY (do it by yourself). Sangat menarik selain yang pernah aku postkan sebelom nih. ---Wobisobi, bergaya tanpa keluar duit.

So, inilah dia:




Banyak sangat DIY yang dia tunjuk. Sangat-sangat teruja untuk di cuba. So, adalah benda nak di buat bila boring-boring kan. Yeeehhaaaa!!!.

Balik ke tajuk asal, sebagai seorang muslimah (menutup aurat) dalam berfashion amatlah dititik beratkan. No baju ketat-ketat, no baju pendek-pendek, no itu no ini. Walaupun looks so susah-tapi ianya kalau korang pandai mix and match-no matter it is, you can handle it.

Biarlah kita cantik di dunia dan cantik di akhirat kelak. Baru fair and square. Ye dak. Hakhakhak... Oklah, aku pun tak pandai nak borak bebanyak pasal dunia fashionita nih. Yelah, baju aku maner der jenama Channel, Gucci, Prada, Armani tuh semua-lainlah korang. Saperlah hamba ini (ceewah).

Ok, Nite olls!. Jangan luper baca al-Fatihah, surah tiga kul dan doa sebelum nak tidur yek...