THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Saturday, July 01, 2017

Sambung busy

Assalamualaikum,

I thought before nak cuti Raya jer i busy, sanggup oncall. Post call. Oncall. Sambung post call. Cuti weekend, sambung oncall lagi.
Belum bab tolong cover untuk stay back team yang kena balik lambat.
Sampai my colleagues pon risau tengok my roster dah berconteng macam-macam colour.
Tutup lubang sana, tutup lubang sini.
Itu belum face to face dengan empunya badan. 
Dah serupa binik si Shrek duh.

Bila ingat counting days nak cuti seminggu lebih time tu, sebab mau celebrates Raya. 
I sanggup ohkey.
Ikhlas. Ikhlaskan diri.
Nak wat camna, even jual dah my oncall, and hari kena stay balik lambat tuh kat orang lain.
Tapi dah Allah tetap nak bagi rezeki lebih tu datang.
Terima jela. Alhamdulillah.
Orang mintak tolong. Soh tolong cover.
I do what i can... lah kan.
Mana tau time kita susah, ada orang sudi tolong balik.

Then, nih after i naik Raya.
Still Allah nak gak bagi rezeki lebih lagi.
Marilah kita cover mengcover.
Alhamdulillah sangat.
Ni nanti boleh lah buat duit jajan untuk my next year big project!
And sorry for those invitation untuk rumah terbuka, or vise versa.
Memang tak dapat join sebab straight two weeks I'm packed.
Oncall yer.
Sorry again.

If kat Johor bit lazy nak gih beraya-rayan nih.
Kat KL Allah bagi rezeki gih soh ngadap kerja. Hah. Hamekkk....

My colleague pon ada tegur.
Dib, are you human or not? Cover semua oncall and yellow orang. Biar betul. Better take care for yourself, makin kurus nengoknya. Takut badan tak terbawak bebannya.
Even single. Bujang. Pon still kena ada life tau. 
Tu dia, kena nasihat. Insaf jap.
Touching duh.
Thanks my friend.
I will tried to say no next time, insyaallah.
... Not promise.

She still donno that i also need to cover another job than as a scrub nurse this month roster.
Stnadby sebab ada dua orang cuti on another anesthesia part. Heheehee.
Ni kalau dia tahu. 
Mau berlarian lah keliling bilik bedah!

As you know me, i cepat kesian kat orang. I can't say no.
I tried, but i can't.
Just because i tolak, ada orang lain kena susahkan diri. Bersalah pulak rasa.
So just ikhlaskan diri jelah.
Rezeki.
Ucap Alhamdulillah.
Apa susah.

Anyway, rajin-rajin pon. I still ada cuti ohkey.
Don't worry.
I ada conference nak kena attend masa hujung bulan July. Nih boleh cekau makan banyak. Rest lebih.
And in three days row and ada satu cuti bonus sebab ada PH time tu.
Claim. Claim. Claim.
And mostly, i will off for a week again at the end of August.
Yahooo. Sampai national day, sampai Raya Haji.
Hamekkk. Dapat ke tak tak taulah.

Ok. Cayokkkk!
= )