THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Monday, July 31, 2017

Part four: Shangri la Hotel to PCMC Raya!

Assalamualaikum.

Sambung part last. Nak tengok profile kan.
Boleh jer.
So mulakan pada diri sendirik ar.
Biar kutuk diri sendirik, kutuk orang lain kendian.
Hehehheh...

Tak ada apa nak kutuk pasal diri sendirik.
But, agak-agak rasa nak rosakkan gambar dengan muka pelik-pelik. Herot berot sana-sini.
I'm very appreciate untuk join.
Tak jemput pon volunteer. Don't worry.
Tengok, muka siapa paling weird,
Is the winner.

Akak Her and the baby.
Gambar dengan dia. Muka kena sopan. Korang tak sopan. Dia akan sopankan korang.
Kortang tak sopan gak? Dia tolak hang dengan perut dia. Sebab baby tak suka sama.
Baby tu pon berbayar ohkey. Dia ada right.
Maka, jatuhlah hang tersungkur di tepi jalan tar.
Padan muka.
Don't fight with pregnant women!

Kak Ayu yu yu, kalau buat muka pelik-pelik. Kerja dia gelak jer. Sebab best skills dia, gaya Miss Universe.
Macam picture atas tuh ar. Sebijik, seteguh dan selari dengannya.
Maintain , maintain. Kata dia dalam hati.
Ular lalu pon dia kata maintain. Fixed in your position, and follow the order.
Understood?
Ingat ni askar training ke shooting part askar kena ragging?
Confius dalam nak Raya.
Ni Farah Farrara Fhandai. Berbelit tak lidah? Pastu panggil jer, Farah,
 Dia spesis orang yang jenis memang suka rumput.
Lagi hijau rumput tuh, lagi dia suka. Lagi dia excited.
Sebab tu kadang-kadang tuan rumah jemput masuk rumah duduk kat ruang tamu untuk beraya.
Dia lebih suka bersimpuh atas rumput kat luar. Tak payah alas tikar, permaidani ke apa. Tak payah susah-susah/
Sebab lagi hand touch dekat rumput cacak-cacak tuh,
Lagi chemistry tu lagi umph katanya.
So, kalau bab model outdoor melibatkan rumput. Si Farah ni la paling beriya-ia.
Bayar seposen sejam pon dia sanggup.

Afiqahtul Saadiah nama malam mamat nih.
Ramai tak tahu. Hahahha. Jangan sampai dia tahu. Kang sentap seribu tahun.
Anyway, dia suka makan. Sumbat lah apa jer. Kalau bagi roti canai lapan belas cicah kari, teh tarik ikat tepi pon boleh habis.
Pastu membebel lepas makan. Gemoklah, Inilah. Itulah.
Time nih, boleh pasang earphone dalam telinga. Dengar lagu Pop Heavy Metal.
Sebab lepas korang dah habis dua lagu, dia nak ready makan benda lain pulak time nih
Pastu, korang boleh sambung dengar earphone lagu next pulak.
Dan seterusnya.
Sebabkan gambar dia berlapis-lapis banyaknya dalam my camera. Pick satu jela. Yang lain dah sent pada owner siap-siap.
Tak tahulah time ni dia tengah geram ke nak gelak ker.
Tahan kentut ker, Cirit ker.
Sebab dia ni bipolar much. So, tak tahulah.
Nak kutuk bebanyak . Tak boleh. Sebab banyak pulak nanti nak kena mintak maaf.
Jangan sampai bermmafan siap skrip. Hhahhahah... Sebab panjang beno.
So, nilah mereka. Dan mereka seadanya.
Mintak maaf zahir dan batin pada yang terlibat nih.
One day blog ni akan di public.
So anyone of them will find out. And i just want to tell them.
I'm sorry. Just for fun lorh.
Nak suh delete, PM tepi.
I will. Don't worry.