THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Thursday, February 02, 2017

Best ke jadi perempuan?

Assalamualaikum.

If you ask me a question, best ke jadi perempuan?
Secara kasarnya, i prefer jadik lelaki.
Or setidaknya at least i have a son in future. Aamin.

Kerana jadi lelaki itu sifatnya kuat. Kepimpinan.
Nabi Muhammad itu lelaki.
Para Nabian juga daripada golongan lelaki.
Mereka penuh tanggungjawab in the same time looks freely. And calm.

Lelaki itu boleh menunaikan haji dan umrah tanpa mahram.
Mereka juga dirai ke masjid tanpa banyak dalil menghalang.
Hak mereka juga lebih dipelihara walau banyak disalah guna kuasa.

Lelaki punyai sembilan akal dan satu nafsu.
Jika ianya digunakan sebaiknya, dia terlihat sangat sempurna.

Aurat juga pusat hingga lutut. Lagi best.
Pastu bab nak style mix and match... seluar dengan shirt jer.
Keterampilan pulak, to me, cut rambut bagi smart. Pakaian kemas. Tambah satu cap. Tip top. 
Nak travel lagi senang, tak payah pack telekung bagai.
Make up pon tak payah. Yer ke?

Then, bab memasak. Pandai masak, bonus sepuluh point nak ngurat mak mertua.

Tapi pelik, kenapa ada lagi segelintir yang mahu jadik perempuan?
Lagi-lagi bab gay semua.
MasyaAllah.

But, berdasarkan apa yang tertulis kat atas. Secara indeed, I prefer me as a perempuan.
What me is me.
Cool in her way.


Even tak mampu menjadi pemimpin, boleh menjadi pembantu pemimpin.
Pun tak pe.
Lagi best, part jadik role model for anak sendiri one day.
The real president is born.
Hahhahah...

I still have my parents untuk ajak gi umrah or haji.
While i know my prince charming is still stuck at level 50 of his own mind.
Dengan ini, boleh berbakti lebih pada orang tua sendirik, are the awesome feeling.
Hak anak pada keluarganya.
We're cool this way.

Even jugak perempuan hanya ada satu akal dan sembilan nafsu.
I think my nafsu all are still under controlled.
Trust me.

Mengenai aurat pulak, the more expose, lagi more rasa tak confident dengan diri sendrik.
Yelah, sedar. Bukan perfect mana pon.
Nampak tulang belulang adalah lagi.
Hahahahha...
Kang orang ingat mumia mana tengah jalan tuh. Better cover, and pakai baju longgar-longgar.
Selesa!

Mix and match memang my fav. So, tak jadik masalah. Jimat sangat.
And i'm also not on any make up regularly.
We're the same guys.
No worries.

Telekung memang kena pack. If berat ke apa. Boleh share tolong bawak kan?
Tak sayang kita ke?
Sambil buat muka cute, big eyes blinking.

Hal masak-masak nih. Even tak pro mana. Boleh la hidup anak orang kalau nak bela.
Lagipon, apa guna food delivery zaman sekarang nih.
Guna lah alasan, sesekali cuba ubah selera.
Trick kena pandai cover lah.
And tak boleh guna selalu.
Oh-kay.

Paling great tentang perempuan adalah mereka ini golongan yang melahirkan anak.
Ini mungkin sebab kenapa golongan lelaki nak jadik perempuan.
Perhaps.
Nak rasa pregnant tu camna. Bawak baby nine months.
Melahirkan, yer ke?
Hahhahha...

I love be a perempuan. Best!
Appreciate yourself too, mates.