THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Tuesday, September 29, 2015

Ziqa, Apiz dan Anas

Assalamualaikum.

Tiga orang budak daripada anak Kakak aku.
Yang si kecik boleh aku maintain cak ba-cak ba.
Acah acah sikit, bagi minum susu...tidor la bila penat.
Tapi yang lagi dua tuh.
Wallahualam.
Tersangatlah degil and susah nak paham.
Ish.
Aku nak menyampaikan pon tak tahu camne.

Yang si kakak... kalau kau layan dari pagi petang, siang malam pon memang tak abis lah.
Dengan statement dia yang, okayyyy.
Logic nya pon ada.
Contoh la kan.
Masa tu si adik, Apiz ni demam and muntah-muntah.
Aku tak tahulah dia mkan apa.
Si kakak ni pon cakaplah.
"Apiz tahu tak, apiz sakit kenapa?"
Adik dia pon geleng-gelang innocent.
"Sebab Apiz tak sembahyang! Apiz pergi ambil wuduk, kakak ajar Apiz sembanyang."
Maka, si kakak pon ajorlah si adik sembahyang ikut style dia even kiblat pon salah.
Hah... logik gak kan.

Si Apiz ni plak. Dia categori active terlebih.
Semua benda dia nak karate.
Aku rasa ni kalau masok takewando. Boleh terus dapat black belt for kids.
Memang sumpah ganasnya.
Adik dia si Anas berapa kali dah kena.

Sebab tu si kakak bila tahu dapat baby boy, Si Anas, dia tak nak.
Nak tukar... nak baby girl.
Sebab tak ada orang main dengan barbie dia.
Kalo ajak Apiz, sure kaki dan tangan entah kemana... and tak nak adik lagi yang ganas macam Apiz.
Tapi Apiz and Anas just like whatever sist.
We're sibling.
No one can change that.
Hahahhaha....

And baru-baru nih, 
Si kakak reminds adik lelakinya, bahawasanya:
Anas bila dah besar duduk rumah nenek dengan Apiz.
Anas pon terkekeh ketawa bila kakak dia cakap.
Macam lagaknya paham lah.
Maka si kakak pon menarik nafas lega.
Ziqa, ziqa.

Tapi whatever it is...
Even aku boleh naik gila jaga mereka nih.
They still taming my heart in their own way.
So cute.
Urgh!

Si Anas and polka-dot

Tetiba datang si kakak nak interframe!
Hahhahah....