THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Wednesday, December 04, 2013

Inai / hand tattoo tips

Assalamualaikum,

Hello, aku tahu kalau orang yang nak carik gambo-gambo inai ni adalah bakal pengatin or ada kaitan dengan si pengantin. Betul dak? So, aku juga pernah melalui saat-saat ini. Tapi pause bila cakap yang akulah si bakal pengantin yer, coz mak aku belum temui jodoh pilihan untuk aku. So, buzz-wrong answer. Tolak 800 markah.

 Aku paham. Memang pening kepala gak bila pikir nak wat gaya apa kan… steady, take it easy. Tarik nafas dalam-dalam. Benda ini senang sajer. Dok sah gaduh-gaduh sampai tarik rambut okay. Benda ini boleh bawak berbincang sesame kaum wanita yang terpelajar. Hhahaha, cam choi jer ayat aku kan. Tapi, betul apa aku cakap.

Baiklah. Penyelesaian paling cool. Kita tanya jek si pengantin, ‘hang nak gayo apo?’ biar depa yang jawab… Sambil diorang dok blah, blah, blah untuk benda yang kekadang tak masuk akal. Kita layankan sambil imiginasikan dan lakarkan dalam sebuah kertas. Maka, apa yang terhasil… korang bagi adjust sikit.

Kalau dia cakap tak kisah, korang suruh dia sign black and white first! As warranty, biar nanti tak de kes sue sana sini. No amputation case untuk dua belah tangan yer dak. Merana mak ayah korang tengok.


Tip terbaik daripada aku untuk korang:

 Tip dari sudut baik: Benda ini bukan penting pun. Tak ada masuk dalam wajib rukun kalau nak kahwin. Tok kadi pun tak ado nak wat check up la. So, kalau korang tak inai kan diri sendiri, tarak ghapo-ghapo.

Tip dari sudut orang veteran: Ada ramai berpendapat yang-biarlah lukis yang ada unsur flora and fauna. Bebunga gitu bersama kerawang-kerawang. Ummm…

Tip dari sudut gegila: Kalau korang lukis gambo SpongeBob square pants pun ok what! Dah itu yang korang minat, diorang leh cakap apa. Itu hak korang, pertahankan!




Selamat berbahagia kepada si pengantin dan selamat perah otak kepada si pelukis inai sekalian.

Aku chow dulu.

i love this one! sesaper nak taja aku wat ini masa my happy day, sila isi borang sekarang. hahhah